dgaspc-neamt-harta-02Serviciile sociale licenţiate din Neamț (69 la număr) se situează pe locul doi între judeţele Regiunii de Nord-Est (RNE), dar, mai ales, între primele 9 din țară, se precizează într-un comunicat de presă al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copiilor (DGASPC) Neamţ.

“Evaluarea serviciilor sociale la nivel național a fost realizată de Ministerul Muncii care, împreună cu GovITHub, au lansat, la finele săptămânii trecute, Harta Serviciilor Sociale Licențiate, o platformă care integrează toate serviciile specifice fiecărei categorii de grup vulnerabil (copii, persoane cu dizabilități, persoane vârstnice, femei victime ale violenței în familie), disponibile la nivel local, județean și național.  Harta oferă o imagine de ansamblu a serviciilor sociale pe care atât instituțiile publice, cât și cele private le oferă diferitelor categorii de grupuri vulnerabile, precum și statistici și informații despre fiecare serviciu în parte”, potrivit DGASPC Neamţ.

dgaspc-neamt-harta-01În RNE cele mai multe servicii sociale licențiate sunt în Bacău – 91,iar cele mai puține sunt în Vaslui – 17. În Botoşani sunt 20 de servicii sociale licenţiate, în Iaşi – 66, iar în Suceava – 41. La nivel național, pe primele locuri se află județele Alba (127), Bihor (118) și Cluj (112).

“În calitate de coordonator al serviciilor sociale din județ, DGASPC Neamţ se mândrește cu faptul că ne aflăm în top atât în regiune, cât și la nivel național, evidențiind astfel nu doar multitudinea serviciilor oferite, ci și calitatea acestora, licențierea fiind condiționată de îndeplinirea tuturor standardelor impuse de legislație și de organismele de control”, a declartat Cristina Păvăluță, director general al DGASPC Neamț.

Harta serviciilor sociale poate fi consultată AICI. (ZCH NEWS)

Articolul precedentTânărul care a furat un microbuz și l-a zdrobit de-un stâlp a fost prins
Articolul următorTurturică și Caba au plecat în Spania
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.