Sentință în așteptare – amenințare cu bombă la instanța Bacău, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiActualizare: Cel puțin în sediul Curții de Apel Bacău nu a fost găsită nici o bombă și la ora 13.20 polițiștii au invitat înăuntru personalul instanței.

Activitatea a fost reluată și la Tribunalul Bacău și Judecătoria Bacău, aflate în perimetru.

Traficul rutier a fost reluat, de asemenea.

Rămâne ca polițiștii să stabilească cine a dorit să perturbe în acest mod activitatea instanței într-o zi de miercuri.

****Știre inițială****

O amenințare cu bombă a pus pe jar Curtea de Apel Bacău și Tribunalul Bacău (foto) astăzi, 6 aprilie.

În urma apelului la 112, de la ora 10.50, prin care o persoană anunța că a amplasat un dispozitiv exploziv la Curtea de Apel, autoritățile au luat primele măsuri. Oameni care aveau procese, avocați, judecători, grefieri, procurori – practic toată suflarea aflată în cele două instanțe de pe strada Cuza Vodă și Ștefan cel Mare a fost imediat evacuată.

Se pare că bomba ar fi fost amplasată în sala 6 din sediul Curții de Apel Bacău, unde era ședință de judecată la acel moment.

Astăzi este așteptată și sentința în procesul de corupție al lui Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț. Este vorba de dosarul din 2018 instrumentat de DNA, cu două fapte de trafic de influență reținute de procurori în sarcina deputatului de la acea vreme Ionel Arsene. Pronunțarea fusese programată la ora 9, la Tribunalul Bacău, unde a fost strămutat procesul, la cererea inculpatului și s-a derulat la secret, așa cum a cerut acesta.

La fața locului au fost trimise echipaje de poliție pentru a verifica situația de fapt. „S-au luat toate măsurile de siguranță pentru protecția cetățenilor. A fost izolată zona, au fost evacuate toate persoanele din clădire. Polițiștii pirotehniști efectuează în acest moment controlul tehnic în zona vizată. Traficul rutier este blocat de la intersecția străzilor Oituz cu Energiei până la intersecția străzilor Mihail Kogălniceanu și Războieni”, potrivit IPJ Bacău.

În sala indicată nu ar fi fost găsit nimic, dar echipajele verifică spațiile din toată clădirea, pentru a avea certitudine.

C.I.

Articolul precedentComunicat de presă: Eugen Țapu-Nazare, senator PNL: „Programe de finanțare și garantare în domenii prioritare ale economiei”
Articolul următorBilete de tratament balnear, seria de Paşte, prin Casa de Pensii