pietricica turism

Curtea de Apel Bacău a micșorat pedepsele aplicate de Tribunalul Neamț celor 3 indivizi din comuna Pipirig, care au violat un elev de 13 ani în luna octombrie a anului 2018. Zamă Claudiu Constantin (27 de ani) care primise 6 ani și 4 luni de închisoare, a fost condamnat la 5 ani de detenție şi  are interdicția de a comunica cu persoana vătămată ”până la executarea sau considerarea ca executată a pedepsei principale”. Gheorghiță Iulian (20 de ani) a rămas cu 4 ani și 6 luni din pedeapsa de 5 ani și 10 luni aplicată la Neamț, iar Alupulesei Gheorghiță (19 ani) are de executat 4 ani de închisoare, reducerea aplicată la Bacău fiind de 8 luni față de cât primise inițial. Ultimii doi nu au voie să comunice cu băiatul pe care l-au violat, vreme de 2 ani. Cel de-al patrulea inculpat, care avea 15 ani la data comiterii faptei, dar a participat la viol și a filmat scenele respective, a rămas cu aceeași pedeapsă: ”Constată că inculpatul minor Stănoaia Silviu a săvârşit cu vinovăţie infracţiunile de viol şi pornografie infantilă şi, în temeiul art. 124 Cod penal aplică inculpatului minor Stănoaia Silviu Vasile, măsura educativă a internării într-un centru educativ pe o durată de 2 (doi) ani”.

Toți cei 4 indivizi și-au recunoscut faptele încă de la început. Instanța i-a obligat să plătească daune de 10.000 de euro băiatului pe care l-au violat.

Ancheta a fost derulată de DIICOT, după ce filmulețele au ajuns la toți colegii de clasă ai victimei și ai lui Stănoaia. Din cercetări a rezultat că băiatul de 13 ani s-a întâlnit întîmplător cu cei patru, a fost dus acasă la unul dintre ei și batjocorit de toți, pe rând. Ca să se ”distreze” și alții, Stănoaia a filmat totul și apoi a trimis imaginile colegilor din școală. Niciunul n-a reacționat. S-a aflat despre întreaga poveste abia după ce profesorii au observat că băiatul agresat este depresiv.

C.M.