Iulia PaisaPreşedinta (suspendată) a Judecătoriei Piatra-Neamţ, Iulia Paisa, judecată pentru infracţiuni de corupţie, a primit prima sentinţă de la Curtea de Apel Bacău: achitare pentru abuz în serviciu contra intereselor persoanei, încetarea procesului penal pentru fals intelectual pe motiv de prescripţie şi un an cu suspendare, pe un termen de încercare de 3 ani, pentru abuz în serviciu contra intereselor publice. Judecătorii au decis, de asemenea, achitarea grefierei Mirela Rengheş şi, de asemenea, achitarea lui Aurel Lazăr, beneficiarul terenurilor obţinute prin hotărâri judecătoreşti. Sentinţa nu este definitivă şi orice parte din proces o poate ataca în termen de 10 zile.

Judecătoarea Paisa a fost anchetată de procurorii DNA Constanţa pentru abuz în serviciu cu primire de foloase necuvenite (41 de infracţiuni) şi fals intelectual (6 infracţiuni), în vreme ce grefiera a fost cercetată pentru complicitate la abuz în serviciu şi fals intelectual. Amândouă l-au “ajutat” pe Aurel Lazăr să devină fericitul proprietar al unor terenuri din Dumbrava Roşie şi din Săvineşti, în suprafaţă totală de 242.890 mp. Deşi n-a semnat decât antecontracte de vânzare-cumpărare, Lazăr a introdus acţiuni pe rolul judecătoriei, pentru a obţine sentinţe care să ţină loc de acte autentice. Şi a obţinut, după ce Iulia Paisa a disjuns dosarele astfel că, din două acţiuni au rezultat 41 de cauze, toate repartizate la completul condus de ea. O “scăpare” importantă a fost omiterea citării adevăraţilor proprietari sau a moştenitorilor acestora. (C. MIRCEA)

1 COMENTARIU

  1. Si uite asa, un corupt scapa de puscarie pentru ca intervine prescriptia si este condamnat cu suspendare! Ma intreb daca in cazul unui om de rand se intampla la fel???

Comments are closed.