0:00

Senatorul Ţapu ales şef la Piatra Neamţ, ZCH NEWS - sursa ta de informații

* el a obţinut 393 de voturi, faţă de numai 20 de voturi câte a primit Ioan Mancaş

Duminică, 28 iulie, la Casa de Cultură, au avut loc alegerile pentru şefia PNL Piatra Neamţ. Au participat 473 de delegați, jumătate dintre aceștia provenind din rândurile PDL și făcuți liberali peste noapte, odată cu trecerea fostului deputat PDL, Marius Rogin la partidul cu săgeată. Înainte de votul propriu-zis, delegații au asistat la cuvântări ale invitaţilor din PNL central sau USL.

“Acest lucru mă «întristește»”

”Aduc un mesaj de salut din partea PSD Neamț. Am lucrat împreună la 4 campanii electorale și am constatat un lucru care mi-aș dori să ne ghideze: dincolo de doctrine și ideologii contează calitatea actului politic și a faptelor”, a declarat Aurelia Simionică, președinte PSD Piatra Neamț.

”Sunt onorat să particip astăzi la aceste alegeri și vă mulțumesc pentru sprijinul acordat în timpul campaniei electorale din 2012”, a declarat Vlad Marcoci, deputat Colegiul 2 Piatra Neamț.

Din cauza emoțiilor, Cristian Adomniței, președinte al CJ Iași și vicepreședinte PNL la nivel național, și-a presărat discursul cu cuvinte specifice unui liberal, fost ministru al învăţământului.

”Este o onoare și o plăcere să vă aduc salutul colegilor mei de la Iași. Am fost ministru al învățământului și am avut onoarea să vizitez multe școli de aici din Neamț. Vi-l dau de exemplu pe Mihai Obreja, care reprezintă cu cinste liberalismul. Noi, liberalii, ca partid am ajutat alte 3 partide, iar exemplul îl aveți, Vlad Marcoci e deputat, acest lucru mă «întristește», dar în același timp mă bucur pentru el, pentru că poate să facă ceva. Liberalii au fost dintotdeauna aici, principiile au fost aici, cert este că cei care sunt aici cred, iar toate aceste lucruri ne adună pe noi, aici. Nu mă îndoiesc că viitorul primar ar putea fi printre noi, aici în sală”, a spus Adomniței. Ce nu a reieşit clar este dacă îl “întristeşte” că Marcoci este în PSD sau că este deputat?

Ţapu contra Mancaş

În spirit democratic, pentru conducerea organizaţiei au fost depuse mai multe candidaturi. Prima, a senatorului Eugen Țapu, aşteptată şi pregătită din timp, inclusiv prin excluderea contestatarilor.

”Vin astăzi, în fața voastră cu un proiect și un program pe care mi l-am asumat, dar care este gândit împreună cu o echipă. Noi echipa liberală avem un mesaj pentru cetățenii acestui oraș și vreau să răspund la două întrebări: cine suntem noi liberalii și ce vrem. Pilonii pe care stă PNL sunt individul, libertatea, piața și proprietatea. Acestea sunt valorile adevărate ale dreptei românești. Propun PNL Piatra Neamț un procent de 30% pentru alegerile europarlamentare din 2014, câștigarea alegerilor prezidențiale la Piatra Neamț, redarea demnității acestui oraș prin câștigarea alegerilor locale”, a spus Eugen Țapu.

A doua candidatură este a unui fost consilier local de Piatra Neamţ, din perioada Rotaru, în ultima perioadă cunoscut prin acţiunile sale pro Ignat. La prezentarea candidaturii el a vorbit despre principii.

”Să vorbim despre principii, despre libertate cu adevărat, nu despre cum se dizolvă organizații, cum se dau oamenii afară din partid. Cu ani în urmă era o echipă alături de care am luptat împotriva celor de la putere. Nu mai sunt în sală acei oameni. Un președinte trebuie să dea drepturi egale tuturor membrilor, un partid nu este o societate comercială. Îmi pare rău că dl. Țapu nu a încercat să vină să stea de vorbă cu oamenii care au venit în partid când partidul a fost decimat prin plecarea oamenilor în alte formaţiuni”, a spus Ioan Mancaș.

Senatorul Ţapu ales şef la Piatra Neamţ, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Mancaş, uitat la numărarea voturilor

Ioan Mancaș (foto) a acuzat că nu a fost lăsat să asiste la numărarea voturilor. Acesta susține că urnele au fost duse cu mașina la sediul PNL de pe bd. Republicii. ”După încheierea votului, urnele cu buletine de vot au fost luate și duse într-o mașină, după care numărărea s-a făcut la sediul PNL Neamț. Eu nu am fost lăsat să particip la numărare așa cum ar fi fost normal. Conform statutului puteam să fiu prezent, în calitate de observator, dar mi s-a refuzat acest lucru”.

 Excluşii din PNL: “Ați văzut liberalii noștri pe acolo?”

În cadrul unei ședințe desfășurată joi, 25 iulie, mai mulţi membri ai organizaţiei Piatra Neamţ au fost excluşi din partid. Motivul: au fost prezenţi la lansarea Inițiativei Mișcarea Liberală la Piatra Neamț. Potrivit Rafilei Covasan, fostă în Organizaţia Femeilor Liberale, Petru Bâhneanu, Maria Herdeș, Codrin Șuba, Dan Manuel, Ioan Ciumașu și Vasile Dumitreasa au fost excluşi fără multe menajamente. ”Noi, toți cei excluși din PNL Neamț, trebuia să fim trecuți pe convocator și să participăm la alegeri, pentru că încă nu am primit nici o decizie de excludere. Conform statutului, trebuia să primim în scris decizia luată de conducerea partidului, după care aveam dreptul să facem contestații. Acest lucru nu s-a întâmplat. Au invocat prejudicii aduse partidului și grave atingeri, însă noi nu am făcut decât să mergem la lansarea IRL, ca simpli participanți în sală. Nimeni dintre noi nu a luat cuvântul, nu am făcut nimic, am privit pur și simplu, ne-am dus din curiozitate. Eu nu acuz pe nimeni de nimic, cei care au rămas vor spune că sunt frustrată, dar nu sunt frustrată, pur și simplu nu mă mai regăsesc printre membrii PNL pentru că în ultimii ani au intervenit foarte multe schimbări în PNL Neamț. Ați mai văzut liberalii noștri pe acolo”, s-a întrebat retoric Rafila Covasan.

Senatorul Ţapu ales şef la Piatra Neamţ, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Articolul precedentPomenirea Părintelui Justin Pârvu
Articolul următorDumitru Badea acuză: Omul lui Vadim mi-a spart sediul!

5 COMENTARII

  1. Faza cu fugitul cu urna nu ma mira deloc, mai ales ca au antecedente. Da’ sa nu-mi ziceti ca le era frica de Mancas! Au facut-o din aroganta. Probabil ca la prima sedinta il vor exclude, pe motiv de „prejudicii aduse partidului”.
    Ultimele excluderi iarasi sunt de rasu-plansu’…. Nu cred ca va fi o concurenta intre PNL si IRL. Primul e in picaj sigur si cel de-al doilea e inca la inceput, plus ca nu vor sa se transforme in partid. O sa ajunga penelistii sa se manance intre ei, o sa vedeti.

  2. UN INVITAT… asa am intrat la adunarea de duminica, drept invitat. nu eram pe lista, desi sunt vechi din 2011 si mi-au dat la gat o legitimatie cu „invitat”. As putea sa enumar ceva din ce am remarcat. Organizarea dezastruasa, desi pe unul dintre domnii din stafful cu organizarea il stiam de pe la PD si facea treaba buna pe atunci. Chiar ma asteptam ca la experienta lui sa se ocupe el de tot dar ma bucur ca a luat-o in bot ca sa vada ca in PNL nu e asa mare democratie si ca se face doar ce zice seful, chiar daca e prost. Garnitura veche din PNL a ramas aceeasi, in afara de cei exclusi, au aparut fete noi o gramada dintre care doar dr Kirileanu cred ca e cel mai valoros ca renume. Numar mic de penelisti la alegeri si numar mare de pedelisti (asta nu prea am inteles-o) si cu toate ca erau multi pedelisti, pe liste au fost doar 2 din 27 (iar foarte curios), Mihai Obreja impins spre primarie (mare si fatala greseala) dar na.. PNL-ul trebuie sa propuna unul de paie pt ca Stefan sa poata dormi linistit (prietenia e prietenie). Am vazut faza cu urnele duse la partid si pe Mancas in urma lor ca un catelus care spera sa primeasca un os, rezultatul era previzibil, armatele au confirmat ceea ce era de confirmat. Sa vedem ce va fi, ce va urma. Obiectuvele lui Tapu sunt grandioase si nu stiu cum le va duce la indeplinire ca din ceea ce se vede PNL-ul la Piatra creste numeric si calitativ foarte greu iar cei vechi, care au scos 10-15% in anii din urma sunt cei ce conduc si in ziua de azi, chiar daca doar seful s-a schimbat. Parerea mea…

    • Permiteti sa va citez: „cei vechi, care au scos 10-15% in anii din urma sunt cei ce conduc si in ziua de azi, chiar daca doar seful s-a schimbat. Parerea mea…” Va contrazic vehement. Cu mici exceptii, nu mai exista liberali vechi. In afara celor care au plecat capul care sa nu fie si ei dati deoparte, ca stim cu totii cum e, daca misa cineva in front imediat e izolat,

      Eu le-as ura succes in ceea ce si-au propus, din pacate va fi foarte greu, iar Stefan isi va pastra primaria, nu neaparat cu el primar.

    • Foarte exact comentariu, cu o singura observatie:In 2009, la prezidentiale, procentul obtinut de PNL (Crin Antonescu) a fost de peste 20%.E greu de crezut ca Tapu +Rogin+Romel vor obtine mai mult in 2013.Pana la urma nu e problema ca au venit in PNL niste fosti PD-isti, ci faptul ca nu au venit decat sa ridice mana la Adunarea generala.PNL, si PSD Piatra-Neamt sunt „virusate” de Pinalti care a facut in asa fel incat cele doua partide sa nu aiba lideri puternici in Piatra-Neamt….

  3. Singurul lucru imbucurator prin venirea celor din PD este acela ca nu au fost slugoii lui Stefan, ba chiar unii I-au tinut piept in ultimii ani . Dada vedeam la sedinta de alegeri trepadusi trimisi de sttefan in PNL, vomitam or loc. Dar sa nu uitam prietenia veche dintre Tapu si Stefan

Comentariile sunt închise.