Senatorul Eugen Ţapu-Nazare: pași importanți făcuți de Guvernul Ciucă pe A7 și A8!, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiSenatorul PNL de Neamţ, Eugen Nazare Ţapu, prim-vicepreşedinte al Biroului Permanent Judeţean, a vorbit în conferinţa de presă de ieri, 15 august, despre stadiul lucrărilor la cele două autostrăzi, A7 şi A8, care vor traversa zone ale judeţului Neamţ. El a pus un accent deosebit pe rolul important pe care primul ministru, Nicolae Ciucă, în același timp președinte PNL, l-a avut în demararea lucrărilor.

Aceste autostrăzi sunt foarte importante şi prin prisma dezvoltării economice a judeţului Neamţ. Trebuie să spunem foarte clar că începerea lucrărilor este strâns legată de guvernarea condusă de premierul Nicolae Ciucă, preşedintele PNL”, a punctat senatorul Eugen Ţapu.

Acesta a prezentat stadiul proiectelor la tronsoanele care au legătură cu judeţul Neamţ, potrivit informaţiilor primite de la CNAIR. Autostrada A8 care leagă Târgu Mureş de Iaşi este împărţită în patru tronsoane, iar tronsonul Ditrău-Târgu Neamţ, care traversează judeţul, este împărţit în patru sectoare.

Tronsonul Ditrău-Târgu Neamţ de exemplu, e împărţit în 4 sectoare. Sectorul 3, care ne interesează pe noi, leagă Leghinul de Târgu Neamţ şi va avea lansarea fazei de proiectare în decembrie anul acesta, cu finanţare din PNRR, urmând şi execuţia în funcţie de termenul de finalizare a proiectării, probabil un an, un an şi două luni proiectarea şi 30 de luni execuţia.

Despre Târgu Neamţ- Iaşi- Ungheni, un alt tronson din A8, cererea de finanţare şi contractare a execuţiei lucrărilor, are termen 29 septembrie 2023. Deci, până în luna iunie 2023 se va finaliza proiectul tehnic şi de execuţie, iar în 2023, luna septembrie, va fi scoasă la licitaţie, tot cu finanţare din PNRR, Târgu Neamţ- Iaşi- Ungheni. Deci vom circula cel mai târziu până în 2026 pe autostrada de la Târgu Neamţ până la Ungheni sau cel puţin până la Iaşi”.

Într-un situație mai bună stau lucrurile pe autostrada A7. Tronsonul Bacău- Roman- Paşcani a fost împărţit în 3 segmente, dintre care două trec prin judeţul Neamţ, Bacău – Trifești și Trifești – Gherăiești. „Aici lucrările sunt deja scoase în licitaţie, data de execuţie a lucrărilor, data de primire a ofertelor este de 15 septembrie anul curent, adică până pe 15 septembrie anul curent se primesc ofertele de execuţie, apoi se trece la executarea lucrărilor după ce se declară câştigătorul licitaţiei. Termenele de execuţie sunt de 30 de luni pe toate tronsoanele. Vestea bună este că vom circula cel mai târziu până la 31 decembrie 2026, din judeţul Neamţ până la Bucureşti pe autostradă”, a precizat senatorul PNL Eugen Nazare Țapu.

Angela Croitoru

Articolul precedentStart la a doua sesiune a BAC 2022
Articolul următorAmenzi de aproape 400.000 de lei în minivacanţa de Sfânta Maria
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.