pietricica turism

Senatorul PNL Eugen Nazare Țapu și-a făcut o revenire interesantă în lumea conferințelor de presă de partid, mai ales că a ales să vorbească despre două teme la modă în acest timp, pericolul destabilizării țării pe direcția Moscova, distrugerea economiei națională, marcată și prin noul buget impus de guvernul Dăncilă.

Discursul a pornit de la contextul geopolitic și aduce în prim plan câteva argumente care pot fi luate ca bază pentru o dezbatere: ”România astăzi este cel mai puternic aliat al Statelor Unite în zonă. Asta, evident, nemulțumește pe un alt gigant, pe un vecin de al nostru, Rusia. Sunt bine cunoscute modalitățile Moscovei de a destabiliza o țară. Și anume, pe deoparte încearcă să-i distrugă economia, pe de altă parte dă atac la instituțiile esențiale ale țării respective. De când domnii de la PSD și ALDE au venit la guvernare, de circa 2 ani și 3 – 4 luni, ce vedeți că se întâmplă în România? Se distruge sistematic economia națională, iar pe partea cealaltă parte se dă atac sistematic la instituțiile fundamentale ale țării: președinție, justiție, banca Națională, Servicii Secrete, armată și mai nou, instituțiile europene. Întrebarea mea este: dvs. credeți în coincidențe? Pentru că eu unul nu cred!

În privința bugetului pe 2019, despre care crede că este unul fantezist, spune că nu are nici o legătură cu adevăratele nevoi ale țării: ”Legea Bugetului Național vine să confirme ceea ce am spus, pentru că bugetul pe 2019 nu face decât să ducă la prăbușirea economiei, la blocarea investițiilor în plan central, la blocarea investițiilor în plan local și pune în pericol siguranța națională. De aceea PNL este în total consens cu președintele României și sprijină demersul președintelui Klaus Iohannis de a-l ataca la Curtea Constituțională. PNL a avertizat că bugetul aprobat de majoritatea PSD – ALDE este un buget fantezist, care nu are nicio legătură cu realitățile economice și cu nevoile reale de dezvoltare ale României. De altfel, singurul beneficiu cert al acestui buget este majorarea alocațiilor pentru copii, impusă de PNL printr-un amendament, în plenul celor două Camere, la Legea Bugetului și datorită acestui amendament al PNL, alocațiile copiilor vor crește de la 1 martie, de la 200 la 300 de lei pentru copiii până în 2 ani și de la 84 la 150 de lei pentru copii între 2 ani și 18 ani.”

Semnalele optimiste ale PSD privind investițiile, creșterea economică și programul social au fost ”demolate” de Eugen Țapu Nazare cu argumente:

”Bugetul pe 2019 este un buget care nu plătește nimic. Nu plătește niciun spital, nici  măcare spitalele regionale care au finanțare europeană, adică Iași, Cluj, Craiova, nu plătește nici o autostradă, nici măcar autostrada Unirii, nici autostrada Pitești – Sibiu, nici centura Bucureștiului, nici autostrada Comarnic – Brașov și nu respectă nici măcar programul de guvernare cu care PSD a mințit alegătorii, a mințit cetățenii. Nu construiește nici școli, nu construiește absolut nimic. Firmele, companiile, vor fi sugrumate în urma acestei legi a bugetului combinată și cu ordonanța 114 care este un catacliscm din punct de vedere economic și care se înscrie în aceeași suită distrugere a economiei naționale. Guvernul PSD – ALDE taie prin legea Bugetului asigurărilor sociale de stat, pensiile românilor, împiedicând creșterea punctului de pensie de la 1 ianuarie cu 9% și amând creșterea pensiilor pentru 1 septembrie, cu o creștere de 15%. Ceea ce înseamnă ca fiecare pensionar va pierde în acest an 1/3 din creșterea la care avea dreptul în cursul anului 2019. Nu s-au alocat banii necesari nici măcar celor care au câștigat prin hotărâri judecătorești definitive sume de bani pe care statul le datorează – statul trebuie să le dea înapoi acestor categorii, și anume profesorii care și – au caștigat drepturile salariale în instanță saucelor care au dreptul sa-și primească înapoi taxa de primă înmatriculare sau sume de bani plătite pentru timbrelor de mediu. Până și plata indemnizațiilor foștilor deținuți politici, pentru veteranii și pentru urmașii celor morți în Revoluția din 1989 au fost înghețate în următorii ani, condamnând eroii României și urmașii lor la o viață de mizerie. Amendamentele PNL, extrem de benefice pentru români, au fost respinse fără niciun fel de explicație de majoritatea PSD – ALDE. Și aici mă refer inclusiv la creșterea punctului de pensie cu 9% începând cu 1 ianuarie. Bugetul PSD – ALDE este un buget care pentru al doilea an consecutiv jefuiește comunitățile locale, iar proiectele de investiții ale autorităților locale sunt lăsate fără finanțare”. (I.Ș)