În perioada 3-6 octombrie mă aflu la Biskek (Kârgâstan) în calitate de reprezentat al Senatului României la Reuniunea de toamnă a Adunării Parlamentare a Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE).

Tema generală o reprezintă „Promovarea dialogului în materie de securitate în Asia Centrală şi în zonele situate în afara acesteia”, iar activităţile prevăzute în cadrul reuniunii sunt: Forumul Mediteranean, reuniunea Comisiei permanente şi o conferinţă parlamentară.

Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa este o organizație internațională pentru securitate.Se concentrează asupra dezbaterii subiectelor abordate la reuniunile Consiliului Ministerial şi la Summit-urile şefilor de stat sau de guvern; dezvoltarea şi promovarea mecanismelor de prevenire şi soluţionare a conflictelor; susţinerea consolidării instituţiilor democratice din statele participante la OSCE; participarea la dezvoltarea structurilor instituţionale ale OSCE şi a relaţiilor de colaborare între acestea.

Este formata din 57 de țări participante din Europa, Mediterană, Caucaz, Asia Centrală și America de Nord. (Senator PNL, Eugen Ţapu-Nazare)

Articolul precedent156.000 de lei pentru Dynamite Fighting Show-poate a doua oară e cu noroc
Articolul următorL4 Energia Pângăraţi acuză: „Moldova Cordun ne-a învins cu jucători «pe fals»”
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.