Energia Pângăraţi lansează acuze grave, după meciul de duminică, 30 septembrie, cu Moldova Cordun. Formaţia din zona Roman este acuzată că a folosit doi jucători nelegitimaţi, unul dintre aceştia fiind chiar autorul a trei goluri.

„Se pare că puteam câştiga meciul de duminică cu cei de la Cordun cu 3-0 la «masa verde», după ce aceştia i-au folosit «pe fals» pe fraţii gemeni Istrate, trecuţi şi prin curtea Aerostar-ului Bacău. Unul din ei a marcat şi trei goluri, aşa că e clar că rezultatul a fost decisiv influenţat. Chiar şi aşa, rămâne impresia plăcută lăsată de cei de la Cordun pe teren. Păcat că ei nu înţeleg că aceste trei puncte luate fraudulos nu îi ajută cu nimic. Ba chiar prin folosirea «pe fals» a unor jucători şi riscarea suspendării lor pe o perioadă considerabilă de timp, îi face clar cei mai slabi din această Ligă Intim a IV-a Neamţ. Cele 48 de ore în care era posibilă întocmirea unei contestaţii au trecut, aşa că nu putem decât să îi felicităm, încă o dată, pe adversari pentru victorie. Şi în cazul în care mai ajungem la meciul retur să se pregătească de confruntare, înainte de meci”, a declarat Bogdan Radu, antrenor-jucător la Energia Pângăraţi.

În GALERIA FOTO se găsesc două instantanee de la meciul de duminică şi, pentru comparaţie, o fotografie cu fraţii Răzvan şi Alexandru Istrate, pe când erau legitimaţi la Aerostar Bacău şi o alta cu lotul formaţiei Moldova Cordun, de la meciul de la Răuceşti, din data de 16 septembrie:

„De la Bacău îl avem doar pe Marian Paveluc, care a mai jucat şi la Tămăşeni şi Pânceşti. Nu avem cum să aducem pe alţii, pentru că nu avem bani. 16 jucători am deplasat duminică la Pângăraţi şi toţi 16 sunt legitimaţi la echipa noastră. De fapt, de toţi avem 20 de jucători, dar am avut şi absenţi. Noi respingem acuzaţiile care ni se aduc. Ei pot face ce vor, contestaţie, memoriu”, a replicat Iulian Popescu, preşedintele Moldovei Cordun.

Ioan Costin-Toma, preşedintele AJF Neamţ, a precizat că nu poate face nici un fel de comentariu pe această temă. Energia Pângăraţi a pierdut duminică, 30 septembrie, partida cu Moldova Cordun, de pe teren propriu, din etapa a patra a Ligii a IV-a. Scorul final a fost 2-6 (1-4). Au marcat: Cojocaru (2 – ambele din 11 metri)/Paveluc (3) şi Saftei (3), numele marcatorilor fiind furnizate de oficialii celor două echipe. Situaţia în clasament a celor două formaţii:

5Moldova Cordun410311-123
6Energia Pângăraţi40042-190

(M. CONSTANTINESCU)

Articolul precedentSenatorul Eugen Ţapu la reuniunea de toamnă a Adunării Parlamentare a OSCE
Articolul următorVIDEO “Tu votezi! MAI te informează!”
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.