pietricica turism

Chelaru Ioan

* “Sunt prea tăbăcit pentru chestiuni de felul acesta”, a declarat parlamentarul

* familia senatorului Ioan Chelaru a primit, în 2010, o amenințare cu bomba

Membrii comisiei speciale pentru modificarea proiectului de lege privind Roșia Montana au fost amenințați prin intermediul SMS-urilor trimise pe telefoanele mobile sau prin adresele de e-mail. Printre aceștia se numără și senatorul Ioan Chelaru (foto), membru al comisiei, dar care spune că nu a luat în seamă cuvintele primite și nici nu a reclamat la Poliție. Singurul disconfort a fost acela că i-a fost blocată câteva zile căsuța de e-mail. Dar, senatorul spune că toate acestea s-au întâmplat înainte de a primi numirea în comisia pentru Roșia Montana.

“Am primit mai multe e-mailuri decât SMS-uri. Și nu erau toate cu amenințări. Cele mai multe erau cu propuneri, iar printre acestea câteva spuneau ceva de genul că nu o să mai am loc cu familia în țara asta. Majoritatea adreselor conținea recomandări, sfaturi despre cum e mai bine să votăm. Pe multe le-am șters, după care s-a blocat e-mailul. Cele mai multe le-am primit acum vreo trei săptămâni, înainte de a fi înființată comisia. Și nu este doar cazul meu. Plus că la unele, venite de la cetățeni din județul Neamț, am și răspuns. Oricum, cele care au blocat conturile erau trimise de pe o platformă, către toți parlamentarii, cu același conținut”, a declarat senatorul PSD Ioan Chelaru.

În calitate de parlamentar la al treilea mandat și cu o activitate vastă în avocatură, senatorul Chelaru spune că nu s-a simțit niciodată amenințat: “Nici pe acestea nu le-am luat în serios, ca să fiu sincer. Sunt prea tăbăcit pentru chestiuni de felul acesta”.

Totuși, familia senatorului Ioan Chelaru a primit, în 2010, o amenințare cu bomba. Într-o seară de aprilie, cineva a sunat la 112 și a anunțat că la locuința parlamentarului din Roman a fost amplasată o bombă. Pe atunci, senatorul se afla într-o vizită oficială în Vietnam. Nu a uitat nici acum momentul, mai ales că acasă se afla soția acestuia. Din fericire, totul a fost doar o glumă proastă. Senatorul Ioan Chelaru spune că nu știe cine a fost protagonistul, dar nici nu a fost interesat să-l tragă pe făptaș la răspundere.

Claudia MATEI