pietricica turism

chelaru

Senatorul Ioan Chelaru spune că, deocamdată, nu s-a luat nicio decizie cu privire la organizarea unor alegeri pentru șefia PSD Roman, ocupată prin interimat de acesta, după ce Leonard Vacaru și-a prezentat demisia din funcția de președinte, preferând să preia postul de director al Colegiului Tehnic „Danubiana”. La finele săptămânii trecute, în cadrul unei conferințe de presă ce a vizat o analiză asupra rezultatelor alegerilor, senatorul Chelaru a declarat că nu a luat în vedere organizarea unor alegeri interne, dar și-ar dori să găsească un nou lider peste social-democrații romașcani.

“Nu am stabilit încă, este decizia Biroului. La prima ședință a Biroului Județean voi discuta acest lucru. Și pentru mine este suficient de dificil să fiu cât mai mult aici, să conduc organizația. Am făcut-o cu deosebită plăcere timp de 12 ani cât am fost președinte, acum sunt de câteva luni președinte interimar. Dacă nu vom avea o soluție, vom merge pe interimat până după alegerile prezidențiale. Dacă vom avea soluție, vom organiza Conferința de alegeri. Veți fi prezenți, ca-n totdeauna. De fapt cu o excepție, de care nu am uitat, și îmi pare rău și acum”, a spus senatorul Ioan Chelaru, făcând referire la alegerile interne din 2010, atunci când desfășurarea lucrărilor s-a făcut cu ușile închise, la șefia PSD fiind înscriși mai mulți candidați.

Respectivele alegeri nu au purtat noroc încă PSD, deoarece președinte a fost ales Vasile Balcan, omul de afaceri renunțând la privilegiu la mai puțin de o săptămână după ce a primit votul colegilor.

Mai multe nume au fost vehiculate în ultimele luni pentru președinția organizației, printre acestea numărându-se și cel al actualui vicepreședinte al CJ Neamț – Dan Manoliu, ce spunea că ar fi onorat, dar și al inspectorului general școlar Viorel Stan. O altă variantă luată în calcul, mai ales prin declarațiile făcute de senator, că PSD Roman poate și merită să fie condus de o femeie, ar fi Iulia Havrici, actual consilier local, președinta Organizației de Femei și șefa campaniei electorale de la alegerile prezidențiale.

Claudia MATEI