pietricica turism

tg senatori psd 04

Joi, 25 iunie, la ora 13, grupul parlamentar de senatori PSD era așteptat la Cetatea Neamțului. Chiar dacă ploaia părea iniţial a încurca vizita politicienilor social-democraţi, odată cu apariția lor soarele a răsărit, parcă pentru a semnala importanța acţiunii. Rând pe rând, și-au făcut apariția senatorul Ilie Sârbu, fostul Ministru al Agriculturii și socrul premierului Victor Ponta, flancat de deputatul Ionel Arsene, vicepreședintele Senatului, Ioan Chelaru și primarul Daniel Harpa, alături de city-managerul Vasile Apopei. Din cei aproximativ 50 de senatori prezenți, i-am putut remarca pe Darius Vâlcov, fostul primar al municipiului Slatina, pe fosta vedetă TV, senatorul Gabriela Vrânceanu Firea, senatorul de Neamț, Liviu Bumbu, dar și alți senatori PSD pe care-i vedem des pe la televizor. Aceștia au fost întâmpinați cu pâine și sare încă de la intrarea în Cetate, după care un ghid i-a condus prin toate încăperile cetății, oferindu-le detalii istorice.

tg senatori psd 03

„La dv. sunt mănăstiri, niște capodopere UNESCO”

După vizita tuturor încăperilor, a urmat momentul declarațiilor. Înainte de declarațiile oficiale, senatorii Gabriela Vrânceanu Firea și Darius Vâlcov, ne-au oferit câteva cuvinte în exclusivitate.

* Gabriela Vrânceanu Firea: „Revin de fiecare dată cu plăcere în Moldova, pentru că sunt și eu moldoveancă, născută în Bacău, unde am terminat școala. După liceu am plecat la București la facultate. Aici la Cetate am fost ultima oară, în liceu. Din păcate, de atunci, nu am mai fost , dar promit că voi reveni, și voi lua și copiii cu mine. România, și în special Moldova, are ce să arate turiștilor. Alte țări știu să aibă grijă de valorile lor, pe când noi, nu. Aici la dumneavoastră sunt mănăstiri, niște capodopere UNESCO și trebuie puse în valoare. Aici e ceva real, nu e ceva fabricat. Mă bucur că au avut loc lucrări de reabilitare a Cetății Neamțului și cu siguranță voi reveni”.

* Darius Vâlcov: „Mulțumesc de invitație dlui. senator Chelaru. E foarte frumos aici și felicit autoritățile pentru restaurarea cetății și felicit și moldovenii pentru modul cum știu să își păstreze tradițiile. Sunt locuri foarte frumoase și mi-ar face plăcere să vin și într-o vizită privată, pentru a vedea și alte locuri de aici”.

 tg senatori psd 02

Târgu-Neamț, ca un orășel din Austria sau Elveția

Senatorul Ilie Sârbu a fost foarte impresionat de transformarea orașului Târgu-Neamț, și nu a ezitat să-l felicite pe primarul Daniel Harpa. „De obicei, plecăm în urma vizitelor noastre, cu impresii plăcute, dar și cu probleme. În această vizită am discutat cu mulți primari și oameni de afaceri despre problemele cu care se confruntă. Am venit aici ca să vedem, nu numai ce au făcut administrațiile locale pentru turism, ci și ce putem face noi, pentru turismul de aici. La Târgu-Neamț, din fericire, s-au făcut lucruri frumoase pentru turismul local, și trebuie să recunosc, spre rușinea mea, că nu am mai fost aici de 44 de ani. Trebuie să apreciez schimbarea orașului, pentru că arată foarte frumos. Târgu-Neamț arată, fără să exagerez, ca un orășel din Austria sau Elveția”, a declarat Ilie Sârbu.

„E o vizită de lucru utilă, pentru a vedea problemele cu care se confruntă administrațiile locale. Cei 50 de senatori PSD au vizitat și fabrica Agrana din Roman, dar ne-am întâlnit și cu oameni de afaceri din zonă, iar în urma acestor discuții vom duce mai multe mesaje către Guvern, pentru a se investi în această zonă”, a spus Ioan Chelaru.

tg senatori psd 01

Primarul Daniel Harpa a mărturisit că, în timpul acestei vizite a senatorilor PSD, a avut ocazia să le expună acestora, dificultăţile cu care se confruntă administrația locală, cât și problema Stațiunii Oglinzi. „Cu ocazia vizitei distinșilor senatori, le-am expus problema Stațiunii Oglinzi și mi-au promis că vom încerca să găsim soluții, împreună. Noi am demarat deja lucrările de infrastructură, apă, canal, dar din păcate, cei de la SIF Transilvania nu au dat nici un semn că vor să investească. Din discuțiile cu unii reprezentanți ai lor, am înțeles că în acest an nu se va investi la stațiune. În aceste condiții, voi discuta cu senatorii PSD, dar și cu dl. președinte Culiță Tărâță, să dăm în judecată pe cei de la SIF Transilvania, dacă nu vor respecta contractul și trebuie să ne luăm înapoi și terenul. Vom încerca să găsim alți investitori pentru a investi în stațiune”, a spus edilul.

După vizita la Cetatea Neamțului, senatorii s-au îndreptat spre două mănăstiri din apropiere. (C.T. STURZU)

4 COMENTARII

  1. Domnii de la PSD ar trebui sa stie ca nu au nici un merit in ce s-a facut in zona.. ba mai mult ii denigrau pe cei din PDL cand bagau banii in renovarea cetatii sau in infrumusetarea orasului.. Domnilor PSD-isti acum va place?

  2. dar daca cu voi era un senator in carucior un deputat invalid etc cum vizita cetatea stimabililor au facut o intrare c-an evul mediu si va si place saraci de voi nu va ganditi cand se face o opera s-au se renoveaza ca accesul trebue sa fiepentru totii nu numai pt senatori …. ce mai conteaza cei cu handicap si asa au o viata destul de ,,frumoasa”

Comments are closed.