”Criza politică a fost creată în mod artificial, pentru că din punctul de vedere al PNL, Victor Ponta și PSD, trebuia să dea curs solicitării noastre de a schimba garnitura de miniștri PNL. Logica schimbării miniștrilor pentru noi era una foarte clară, noi nu am vrut să contrapunem un om lui Victor Ponta, prin numirea lui Klaus Johanis, cu care să se certe toată ziua, ci din contra am vrut să aducem un plus de valoare. Victor Ponta a înțeles să creeze o criză și întrebarea este de ce i-a fost frică de Klaus Johanis”.

tapu (3)

Acestea sunt doar câteva dintre opiniile conducerii PNL transmise la nivelul județului Neamț prin vocea senatorului PNL de Neamț, Eugen Țapu Nazare, președinte PNL Piatra Neamț, cu ocazia conferinței de presă organizată pentru a inaugura noul sediu de campanie al PNL Piatra Neamț.

Senatorul Eugen Țapu Nazare a mai explicat, cu aceeași ocazie și care a fost motivul pentru care PNL a ales să iasă de la guvernare și cum se va comporta PNL pe plan local.

Tapu Nazare Eugen

”Problema nu s-a pus ca noi să rupem USL, dar în ultimul timp Victor Ponta una spunea și alta făcea, am fost puși în fața unui fapt împlinit. Premierul a pus problema în sensul că ori continuăm, dar PNL va avea un rol marginal în USL, punând PNL pe picior de egalitate cu UNPR și PC, ori vă împingem de la guvernare. USD a fost construită cu un singur scop, pentru a avea propriul candidat la prezidențiale. Decizia noastră nu a fost ușoară, nu a fost un act imperativ. În timp au încălcat o serie de înțelegeri și programul de guvernare. USL a ieșit cu niște promisiuni, iar noi, PNL înțelegem să onorăm aceste promisiuni, și sunt multe exemple. Fiind un guvern de coaliție, trebuie luate măsuri în folosul cetățenilor, dar uite ce s-a întâmplat. Am promis repornirea motoarelor economiei, scăderea fiscalității și bani pentru investiții. Nu s-a întâmplat nici scăderea CAS, nici a TVA, dimpotrivă au fost introduse 30 de taxe noi. Măsurile liberale care duceau la creșterea consumului, la mai mulți bani în buzunarul cetățenilor nu s-au aplicat. În schimb s-au aplicat măsuri de stânga care au țintit doar electoratul PSD. Am fost puși în imposibilitatea de a aplica politicile publice liberale. Nu mai putem continua, deși intențiile lui Victor Ponta au fost să prelungească criza politică, totul a fost ipocrizie, noi am hotărât să terminăm circul. În opoziție PNL rămâne un partid corect. În Neamț USL nu funcționează de un an, iar în rezoluția PNL de marți este un articol foarte important și anume acela că rămâne la latitudinea organizațiilor județene modul în care se fac alianțe pe plan local. Noi nu putem să blocăm administrațiile locale, iar cetățenii nu au nicio vină că Ponta a vrut să rupă USL. Fac un apel public către liderii locali ai PSD, să aibă onestitatea să iasă public și să le explice oamenilor de ce au rupt USL la Piatra Neamț. Fac apel la liderii PSD, deși mă îndoiesc de onestitatea unora dintre ei, să explice de ce Ponta nu a vrut să-l numească pe Johanis, să termine cu securismele. Negocierea majorităților în consiliile locale rămâne la latitudinea fiecărei organizații pentru a nu crea haos în administrațiile locale, uitați-vă ce este la Consiliul Județean. Noi, acolo unde sunt proiecte majore, în interesul cetățenilor, le vom susține prin intermediul aleșilor locali. Nu avem nicio reținere să mergem cu orice parlamentar de Neamț, indiferent de coloratura politică, la Guvern, să susținem proiecte și să atragem fonduri pentru că fondurile nu au culoare politică. Invit toți parlamentarii să meargă la Guvern pentru a susține ceea ce am promis cetățenilor, e o datorie, indiferent de culoarea politică. PNL nu se cramponează de funcții, nu este un partid de fripturiști și nu se compară cu PC sau cu UNPR sau cu alte partiduțe”, a declarat senatorul PNL de Neamț Eugen Țapu Nazare. (I. CĂLIN)

Articolul precedentUn alt fel de mărțișor
Articolul următorCentrele de zi, alternativă pentru copii nevoiași

1 COMENTARIU

  1. In PNL e o mare problema lipsa de cadre la toate esaloanele partidului.Oare daca s-ar reintroduce iarasi alegerea primarului din 2 tururi de scrutin,ma intreb cam cati candidati ar avea PNL-ul Neamt macar de turul 2 in cele 83 de localitati din judet???????????? RASPUNSUL….E CAM..4-5!Adica sub 7% din primari ar fi PNL.PNL E SARAC DIN TOATE PUNCTELE DE VEDERE SI S-a dovedit si naiv politic, daca a crezut ca lipindu-se de PSD SI STRIGAND ..jos basescu…..ar ajunge partid adevarat!PNL-UL DACA NU SE UNESTE CU PDL NU MAI INTRA IN PARLAMENT.

Comments are closed.