„19 octombrie este ziua în care arătăm că suntem o forţă!”, este sloganul sub care miercuri, 19 octombrie, între orele 8:00-10:00, în majoritatea oraşelor, a avut loc „greva de avertisment, cu întreruperea activităţii” organizată de Federaţia Sanitas. Pagina de Facebook a sindicatului şi portalul oficial stau mărturie, în formatul „selfie la protest”, că manifestaţiile chiar au avut loc şi chiar ar trebui luate în seamă de cei de la guvernare.

Sanitas Bacău (nu se precizează unitatea sanitară):

FOTOGRAFII Selfie-uri la protestul din sănătate!, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiSpitalul Judeţean de Urgenţă Botoşani:

FOTOGRAFII Selfie-uri la protestul din sănătate!, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiSpitalul de Recuperare “Sf. Gheorghe” Botoşani:

FOTOGRAFII Selfie-uri la protestul din sănătate!, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiInstitutul Oncologic Iaşi:

FOTOGRAFII Selfie-uri la protestul din sănătate!, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiSpitalul Clinic Judeţean de Urgenţă “Sf. Spiridon” Iaşi:

FOTOGRAFII Selfie-uri la protestul din sănătate!, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiSanitas Suceava (nu se precizează unitatea sanitară):

FOTOGRAFII Selfie-uri la protestul din sănătate!, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiCa orice protest şi acesta are revendicări. Serioase:

„1. Extinderea Contractului Colectiv de Muncă la nivelul sectorului „Sănătate. Activităţi veterinare”.
2. Corectarea discriminărilor/inechităţilor salariale produse de O.U.G. nr. 20/2016 şi O.U.G. nr. 43/2016;
• Includerea în anexele O.U.G. a tuturor categoriilor de personal omise, respectiv: ASISTENȚĂ SOCIALĂ, UNITĂȚI MEDICO-SOCIALE, PERSONAL TESA, D.S.P., CREȘE;
• Calcularea sporurilor și a altor drepturi salariale la salariul de bază actual, conform ultimului act normativ în vigoare;
• Reașezarea valorică a salariilor pentru unitățile clinice și neclinice.
3. Promovarea unei Legi a salarizării specifice pentru sectorul sanitar și de asistență socială pornind de la principiile și coeficienții Legii nr. 284/2010″, potrivit aceleaşi pagini de Facebook.

Concluzia zilei? „Domnilor guvernanţi, vedeţi oamenii din aceste imagini?
Oameni care reprezintă tot sistemul sanitar şi asistenţă socială.
Oameni care în condiţii tot mai vitrege încearcă să profeseze cu demnitate venind în sprijinul pacienţilor acestei ţări.
Oameni care sunt nedreptăţiţi de dvs domnilor guvernanţi !
Ce soluţii aveţi pentru aceşti oameni, domnilor guvernanţi?”

Chiar aşa! De unde soluţii? (M. CONSTANTINESCU; FOTO: Facebook)

Articolul precedentCinema „Dacia” susține financiar alte 4 cinematografe din țară
Articolul următorVerificați firmele care oferă job-uri în străinătate!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.