cinema-panoramic-salaRenăscut din propria cenușă, cinematograful „Dacia” Piatra Neamț este exemplul că, dacă vrei cu adevărat, totul se poate. Devenit și erou de film, alături de directorul Victor Purice, cinematograful nu numai că rezistă, dar a atins și performanțe de necrezut, după cum a declarat cel care îl conduce. Întors de la Praga, unde a văzut cum cinefilii cehi au urmărit cu mare interes pelicula „Cinema, mon amour”, Victor Purice a declarat:

„A fost o experiență superbă. Am rămas foarte surprins să văd că acest film, «Cinema, mon amour», este atât de apreciat de cultura cehă. Chiar nu mă așteptam. O altă bucurie este că, în această iarnă, nu mai avem probleme cu încălzirea. Am scăpat de pături. Sistemul de încălzire funcționează și e cea mai bună veste. Nu numai că ne descurcăm să acoperim costurile cu funcționarea cinematografului și cu încălzirea, dar am ajuns să plătim și salariile pentru alte 4 cinematografe din țară. Aseară vorbeam cu directorul general al RADEF și mi-a spus că Dacia Panoramic este cel mai bun cinematograf al România Film și ca încasări și ca număr de spectatori”.

Dacă până acum a reușit să lupte pentru o cauză ce părea pierdută – salvarea Dacia Panoramic, Victor Purice va avea de trecut o nouă piedică – noul mall din oraș, care vine la pachet cu un cinematograf modern.

„Nu știu ce e aia frică. Vor avea curiozitatea în prima lună să meargă la mall, la cinema, dar fiecare își creează spectatorul așa cum știe. Odată ce voi schimba și scaunele și tot, eu spun că-mi voi păstra publicul”, este de părere Victor Purice.

O altă veste bună pe care a primit-o acum Victor Purice este că „Cinema, mon amour”, filmul care spune povestea cinematografului și a sa, va rula, începând cu 21 octombrie, datorită Transilvania Film, în câteva cinematografe din țară – București, Cluj, Constanța, Târgu Mureș, Bârlad, Sibiu, Brașov, Gura Humorului, Focșani, Odobești și Adjud. (Andreea AMARIEI)

Articolul precedentPoliția Neamț mai scoate 9 posturi la concurs
Articolul următorFOTOGRAFII Selfie-uri la protestul din sănătate!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.