0:00

Selfie ucigaș în gara Burdujeni. O femeie a murit, un tânăr cu arsuri grave, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiÎn această dimineață, în jurul orei 3,30, două persoane au fost electrocutate pe un vagon din gara Burdujeni, municipiul Suceava, în timp ce încercau să-și facă un selfie. Femeia din Republica Moldova a urcat prima pe vagononul trenului tras la linia 15, iar tânărul de 20 de ani, din Ucraina a urmat-o. În momentul în care femeia a ridicat telefonul mobil pentru a face fotografia s-a format un arc voltaic de 27.000 de volți care a carbonizat-o pur și simplu. Tânărul a suferit arsuri grave la mâini, picioare și față, dar a reușit să coboare și să fugă înspre gară.

Un trecător, care a văzut lumina puternică deasupra trenului, a sunat speriat la 112.

Cei doi tineri erau translatori voluntari pentru grupurile de refugiați din vama Siret.

La fața locului au ajuns pompierii suceveni, cu o autospecială de stingere și o ambulanță SMURD, cu sprijinul a două echipaje ale Serviciului de Ambulanță Județean Suceava (SAJ). Pompierii nu au putut coborî trupul tinerei de pe tren până ce nu a fost întrerupt curentul electric pentru că și viața lor ar fi fost în pericol.

Echipajele salvatorilor l-au găsit, între linii, în dreptul peronului gării, pe tânăr. Era rănit, însă conștient și cooperant. Tânărul ucrainian a fost preluat de către un echipaj SAJ, cu medic, și transportat la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Suceava, pentru investigații suplimentare și tratament de specialitate. De acolo, cel mai probabil va fi transferat la un spital de arși din Iași.

Angela Croitoru

Articolul precedentSindicatul Silvicultorilor Neamț acordă sprijin pentru refugiații din Ucraina
Articolul următorDonație substanțială pentru refugiaţii din Ucraina de la Carrefour
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.