0:00

Peste 270 tone de alimente și produse de igienă, vor ajunge la femeile şi copiii care fug din calea războiului şi intră în România. Astfel, Carrefour România și Fundația Carrefour se alătură Crucii Roșii Române și Fundației FARA pentru a-i ajuta pe refugiații ucraineni în cele patru puncte de frontieră din județele Satu Mare, Maramureș, Suceava și Tulcea.

Fundația FARA va amenaja, cu sprijinul Carrefour, două centre de primire a refugiaților, cu o capacitate totală de 24 de locuri, în orașele Suceava şi Cacica, județul Suceava fiind cel mai aglomerat dintre punctele de intrare în țară. Carrefour România colaborează cu echipa Carrefour Polonia pentru a avea un impact coordonat în ambele țări și pentru a acoperi cât mai multe puncte de frontieră cu ajutor esențial.

Donație substanțială pentru refugiaţii din Ucraina de la Carrefour, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiProdusele alimentare și de igienă donate de Carrefour România vor ajunge la 3.000 de beneficiari, în funcție de nevoile înregistrate în centrele de cazare pentru refugiați la nivel național. Alte câteva sute de refugiați vor putea primi adăpost, produse de imediată necesitate și vor avea acces la consiliere psihologică, în cele două centre amenajate de Fundația FARA. „Ne aflăm într-un punct în care pasivitatea nu este o opțiune, unul în care solidaritatea și mobilizarea la nivel de societate trebuie să primeze. Ne inspiră românii care au mers să-și întâmpine vecinii de peste graniță cu sufletul deschis și ne dorim ca cei din urmă să găsească în România nu doar siguranță, ci și condiții cât mai bune. Prin urmare, suntem alături de refugiații ucraineni și punem la dispoziția societății civile instrumentele necesare pentru a le putea sprijini cât mai bine acțiunile umanitare”, a declarat Alina Gamauf, HR, Corporate Affairs & CSR Director Carrefour România.

Toate alimentele colectate în magazinele Carrefour în perioada următoare prin Banca de Alimente, unul dintre cele mai longevive programe derulate în parteneriat cu Crucea Roșie Română, vor fi redirecționate către asistența umanitară a refugiaților ucraineni.

A.C.

Articolul precedentSelfie ucigaș în gara Burdujeni. O femeie a murit, un tânăr cu arsuri grave
Articolul următorAccident cu victimă: a traversat prin loc nepermis şi-a ajuns în spital