„Sejururile” din spitale evaluate obiectiv! Pacienţii pot sesiza şi corupţia!, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiDe săptămâna viitoare, pacienții vor putea evalua “sejurul” din spital prin noul mecanism de „măsurare a satisfacției”, prin SMS și formular web, anunţă ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, pe pagina de Facebook.

“7.4 din 10 este GRADUL DE SATISFACȚIE al pacienților din Franța, spre deosebire de 9.8 din 10 la noi. Asta pentru că, în acest moment, măsurarea satisfacției pacienților se bazează pe formulare tipărite, care sunt completate de pacienţi în timpul internării, iar apoi introduse într-un sistem centralizat de către angajaţii spitalului. Această metodologie distorsionează rezultatele şi nu oferă o situaţie reală a experienţei pacientului în spital”, scrie ministrul.

„Sejururile” din spitale evaluate obiectiv! Pacienţii pot sesiza şi corupţia!, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiAnual se vor trimite peste 5 milioane de SMS-uri cu un set de întrebări simple referitoare la:

  • calitatea servicilor medicale;
  • curăţenia din spital;
  • interacţiunea cu personalul medical;
  • eventuale cazuri de condiționare a actului medical.

“Răspunsul pacienţilor va fi anonimizat şi apoi înregistrat într-un sistem informatic dezvoltat gratuit pentru Ministerul Sănătăţii de către Serviciul pentru Telecomunicaţii Speciale (STS). SMS-ul de răspuns va fi gratuit pentru pacienți. Situația rezultată din centralizarea datelor și analiza acestora va fi publicată trimestrial pe site-ul transparenta.ms.ro, administrat de Ministerului Sănătăţii”, a mai precizat Vlad Voiculescu. (M. CONSTANTINESCU; FOTO: Facebook)

Articolul precedentUn cerb a murit la Roman, după ce a mâncat ambalaje! Reacţia autorităţilor: „Va fi înlocuit!”
Articolul următorConsiliul Județean Neamț trimite prietenii la școală
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.