Şeful SIPI Neamţ a ieşit la pensie, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Comisarul şef Valentin Hăisuc, cel care a condus vreme de 8 ani Serviciul de Informaţii şi Protecţie Internă Neamţ, este pensionar de luni, 1 septembrie. Oficial , a ieşit la pensie “pentru că îndeplinea condiţiile”, după cum a precizat Alina Ienciu, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă Bucureşti. Neoficial, i s-ar fi găsit mai multe nereguli în activitate şi a fost “sfătuit” să se retragă repede din sistem. Motiv pentru care ieşirea la pensie a fost precedată de un lung şi binemeritat concediu de odihnă, timp în care conducerea serviciului a fost asigurată de unul dintre adjuncţi.

În luna iulie, la SIPI Neamţ era în desfăşurare un amplu control intern, despre care aceeaşi Alina Ienciu spunea că este posibil să se finalizeze cu nişte cercetări disciplinare. Înainte de terminarea controlului s-au dispus deja, de la centru, “câteva măsuri pentru îmbunătăţirea activităţii”. Gurile rele spun că îndepărtarea lui Valentin Hăisuc, discret şi convenabil pentru ambele părţi, a fost prima măsură de pe listă.

“În acest moment pot să confirm că ofiţerul se va pensiona cu data de 1 septembrie, iar în perioada următoare se vor lua toate măsurile necesare pentru a asigura conducerea serviciului de la Neamţ”, a declarat Alina Ienciu. “Nu este secret numele persoanei care va prelua funcţia până la organizarea concursului, dar prefer să-l comunic doar când va exista o împuternicire oficială, adică luni”. Valentin Hăisuc a avut şi el statutul de împuternicit la şefia SIPI Neamţ, în 2006, după pensionarea fostului şef. Şi a rămas împuternicit până în ianuarie 2008, când în sfârşit s-a organizat concursul şi a devenit şef cu patalama pentru o “domnie” de peste 6 ani.

Cristina MIRCEA

Articolul precedentPSD Roman strânge rândurile cu membrii “rătăciți”
Articolul următorZilele Orașului Târgu-Neamț, mai scumpe

1 COMENTARIU

  1. eu nu inteleg cum vine treaba cu neregulile gasite si in loc sa-i vedem la racoare pe acesti ofiteri care si-au vandut tara si neamul datorita vasalitatii, ei sunt rugati, sau, cad la intelegere gen…te rog frumos nu doresti sa iesi la pensie cu o pensie de cca 75 de milioane lei vechi pe luna?!!!!! despre celalalt hraparet i(…) m(…) vad ca si cu el au dat-o la pace si a fost spalat ca la nufarul!!!!! atata nesimtire crasa made in romanica, nu poti intalni oriunde si oricum. pe tarlalele meleagurilor noastre sunt cunoscute de multe persoane avizate scurgerile de informatii din sfera DGIPI si SRI si nimeni nu a intreprins vreodata masuri in conformitate cu prevederile legale!!!! interlopi gen mararii, craciunii, botez adrian si multi altii au ajuns sa aiba controlul in aceste institutii!!!! dadeau banet gros si primeau informatii strict secrete….ce au prin dosare, cine lucreaza in dosare, cine ii toarna, ce sa faca in continuare sa scape, care sunt pionii principali din structurile centrale care in schimbul unor sume uriase le acorda libertatea etc!!! iti vine greata instantaneu si nimeni nu va face absolut nimic!! nu mai vorbim de ofiteri din politie care si-au facut treaba cu brio si cei din servicii iau pus pe tava interlopilor, cei din garda financiara(vezi cazul nistor care la deranjat pe marius craciun), finante etc, toti acestia fiind amenintati si expusi in fata unor derbedei!!!! cel mai important aspect este ca toate aceste ilegalitati au fost girate de acesti ofiteri sipi, dgipi, sri, procurori care fac parte din OMERTA etc!!!! sa le dea DUMNEZEU lor si familiilor lor exact dupa cum au gandit, au respectat legea si juramantul fata de tara!

Comments are closed.