pietricica turism

Chelaru Ioan

Senatorul Ioan Chelaru spune că va rămâne președinte al PSD Roman, până când va găsi un candidat care să aibă atuurile necesare pentru a conduce organizația. Zvonurile privind preluarea frâielor de către fostul președinte și primar Dan Ioan Cărpușor au fost negate de senatorul Chelaru. Cu toate acestea, președintele interimar al PSD Roman spune că se are în vedere, dat fiind faptul că se apropie alegerile prezidențiale, formarea unei echipe de campanie competentă, din care nu ar exclude numele unor foști membri reveniți în partid sau ai unor romașcani plecați din alte partide către PSD.

“Există varianta completării echipei de campanie cu persoane care au mai fost în conducere sau care au venit din alte formațiuni. Nu se poartă discuții pentru o nouă conducere, mai ales că ne apropiem de campania electorală pentru prezidențiale. Această perioadă va fi una în care fiecare va trebui să facă dovada capacităților de a câștiga aceste alegeri”, a precizat senatorul Ioan Chelaru.

Chiar dacă președintele PSD Roman nu a dorit să nominalizeze persoanele care vor avea atribuții și răspunderi directe, acesta a lăsat de înțeles că se bazează pe experiența altor membri, inclusiv pe a lui Dan Cărpușor sau Vasile Luncanu, cei doi care, în 2009, după alegerile locale, au fost suspendați din partid pentru că au pierdut conucerea Primăriei Roman, iar mai apoi și-au dat demisia. În februarie 2013, Dan Cărpușor, șeful de campanie de la alegerile din 2008 Vasile Luncanu, actualul director al Agenției de Mediu- Eduard Corduneanu și Romică Rotaru au fost reprimiți în PSD cu majoritatea votului membrilor Biroului executiv. (C. MATEI)