Ordonanța care va lovi direct în pensiile polițiștilor i-a determinat pe mulți dintre cei care îndeplineau condițiile să se retragă din sistem. În cazul unora au fost decizii luate pe moment, doar din considerentul că vor avea de pierdut la venituri pentru tot restul vieții, pentru că altfel ar fi vrut să mai muncească vreo 2-3 ani.

comisar şef NECULAI PREDA (Poliția Rurală Târgu Neamț)

Există însă și excepții. Puține, e adevărat. Doar doi ofițeri care dețin funcții de conducere nu și-au depus rapoartele de pensionare deși îndeplineau toate condițiile. Și nici n-o mai pot face, pentru că un ordin de ministru stabilește un termen de 15 zile pentru aprobarea documentelor, iar ordonanța intră în vigoare pe 16 septembrie, deci nu mai au timp să se pensioneze după legea veche. Este vorba despre comisarul șef Cezar Așandei, șeful Serviciului de Poliție Rutieră Neamț, și despre comisarul șef Neculai Preda, șeful Secției de Poliție Rurală Târgu Neamț.

comisar şef CEZAR ASANDEI (Poliția Rutieră Neamț)

Dacă Neculai Preda are planuri de viitor legate de Sindicatul Național al Polițiștilor și Personalului Contractual, unde deja a căpătat experiență ca lider, Cezar Asandei va rămâne în sistem tot la Serviciul Poliției Rutiere Neamț. „E o decizie personală, bazată pe alte motive decât banii”, ne-a declarat comisarul șef Asandei. „Pot și vreau să-mi continui activitatea, legea îmi mai permite câțiva ani, așa că «prietenii» care nu mai puteau de curiozitate să știe dacă plec, pot să stea liniștiți”. (C.M.)

Articolul precedentCum combat poliţiile judeţene contrabanda? Judeţul Neamţ e pe doi la prevenire!
Articolul următorÎncă un primar la Piatra Neamţ! Noul Consiliu Local al Tinerilor şi-a ales conducerea!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

1 COMENTARIU

Comments are closed.