După 27 de ani de activitate în poliție, din care ultimii 8 la conducerea IPJ Iași, Ioan Scripniciuc a ieșit la pensie. Pe 1 august, președintele Klaus Iohannis a semnat decretul privind încetarea raporturilor de serviciu cu Ministerul Afacerilor Interne ale chestorului de poliție Ioan Scripniciuc, iar astăzi, 18 august, generalul de brigadă (r) Ioan Scripniciuc transmite polițiștilor ieșeni un mesaj:

«Stimaţi colegi, la 15 septembrie 2009 mi s-a încredinţat onoranta funcţie de Inspector Şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi. După cum aţi aflat, la data de 1 aug 2017, Preşedintele României, domnul Klaus Werner Iohannis, mi-a semnat Decretul de încetare a raporturilor de serviciu cu Ministerul Afacerilor Interne, la cererea mea, după 27 de ani de activitate în rândurile acestei mari familii şi anume Poliţia Română. Din cei 27 de ani, peste 22 de ani am avut funcţii de conducere, începând de la Şef de Birou până la Inspector Şef.
La finalul acestui mandat, pe care m-am străduit să-l îndeplinesc cu onestitate şi devoţiune pentru reformarea acestei importante instituţii a statului de drept, având în vedere imperativele şi necesităţile naţionale de realizare a unui serviciu public eficient, la nivelul altor agenţii de aplicarea a legii din ţările dezvoltate, am convingerea că strădaniile mele nu au fost zadarnice, că am pus o piatră durabilă la edificiul Poliţiei Române. Având în vedere obiectivele asumate şi promovate de echipa managerială, consider că Poliţia Ieşeană are capacitatea funcţională de a gestiona problematica specifică din sfera sa de competenţă.
Fiind un moment special, nu voi intra în detalii privind realizările pe care le-am obţinut împreună, întrucât le cunoaşteti foarte bine. În cei opt ani am parcurs împreună cu dvs. momente dificile, grele, trebuind să facem faţă unor provocări noi privind recrudescenţa unor fenomene infracţionale şi nu numai. Pentru modul în care aţi contribuit la realizarea obiectivelor şi ţintelor stabilite aş vrea să vă mulţumesc, în modul cel mai sincer cu putinţă. Fără aportul dumneavoastră, dar şi fără sprijinul celorlalte structuri de aplicare a legii, al autorităților locale, nu s-ar fi putut realiza obiectivele stabilite de Ministerul Afacerilor Interne, Inspectoratul General al Poliţiei Române şi conducerea Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Iaşi. Întreaga mea carieră profesională s-a construit alături de dumneavoastră şi împreună cu dumneavoastră, dator fiind să vă exprim, acum, întreaga mea gratitudine.
Sunt convins că veţi fi discipolii oneşti ai adevărului, dreptăţii şi legalităţii, aflaţi permanent la dispoziţia cetăţenilor. Am încredere în capacitatea fiecăruia că va şti să se dezvolte şi să progreseze, astfel încât să confere profesiei de poliţist statutul ce-l merită într-o societate democratică a valorilor autentice. În viaţă, oamenii iau foarte multe hotărâri, însă doar câteva sunt fundamentale. Cele mai bune decizii nu se iau uşor, unele vin de la sine, iar altele urmează cursul firesc al vieţii. Amintesc doar două: decizia de a mă înscrie la concursul pentru ofiţeri la Şcoala de Ofiţeri Activi a Ministerului de Interne în 1987 şi pe cea de a trece în rezervă în iulie 2017. Cel mai uşor lucru este să vorbeşti despre faptele unui om, dar despre viaţa lui, despre trăirile, sentimentele, urcuşurile şi coborâşurile sale, despre privaţiunile şi aspiraţiile sale, despre dorinţele şi visurile sale – împlinite sau amânate, nu poţi decât să aminteşti câte ceva. După o carieră de 27 de ani în mijlocul poliţiştilor, al acestei onorante şi onorabile profesii, am conştiinţa împăcată că mi-am îndeplinit misiunea cu loialitate şi devotament faţă de instituţie şi societate. Închei mesajul meu mulţumind încă o dată tuturor poliţiştilor cu funcţii de conducere sau execuţie, personalului contractual, şefilor mei, colaboratorilor poliţiei ieşene, autorităţilor locale, în acelaşi timp rugându-i să continue să acorde sprijinul conducerii actuale şi viitoare, iar succesorului meu, îi urez reuşite depline în greaua misiune de Inspector Şef. Vă mulţumesc!». (ZCH News)

Articolul precedentFOTO Primarul Chitic în inspecţie la şcoli
Articolul următorProgram prelungit la Registrul Auto Român
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.