pietricica turism

Viorel Bălțătescu, fost președinte al PDL Târgu-Neamț și-a dat demisia din partid și din Consiliul Local, pentru a trece la Partidul Mișcarea Populară. Această mișcare era așteptată de mult şi nu a surprins pe nimeni. Proaspătul demisionar va prelua șefia organizației PMP Târgu-Neamț, și deocamdată nu se știe dacă îl vor urma și alți membri PDL din urbea de sub Cetate.

viorel baltatescu 02

„Motivele demisiei mele din PDL și din Consiliul Local sunt pur personale și nu au de-a face cu vreun conflict în partid sau în Consiliul Local. Am fost, sunt și voi rămâne prieten cu foștii mei colegi din PDL dar și cu cei din legislativul târgnemțean, pentru că sunt oameni serioși cu care am colaborat bine. Voi prelua șefia organizației PMP Târgu-Neamț. Am plecat singur din PDL și voi organiza o conferință de presă, vineri 28 martie după ședința de Consiliu Local unde voi anunța oficial demisile mele”, ne-a declarat Viorel Bălțătescu.

Consilierul județean Mircea Pintilie, președinte al PDL pe Colegiul 7, care răspunde de zona Târgu-Neamț ne-a confirmat demisia lui Viorel Bălțătescu și totodată ne-a informat că înlocuitorul fostului președinte interimar al organizației PDL Târgu-Neamț va fi Aurel Aciocârlănoae, consilier local PDL.

Contactat telefonic, Aurel Aciocârlănoae ne-a confirmat acest lucru: „Pe mine m-a sunat președintele Colegiului 7, domnul Mircea Pintilie să preiau șefia PDL Târgu-Neamț până se vor face alegeri. Despre decizia domnului Bălțătescu nu cunosc multe, dar cred că a fost forțat de către Biroul Politic Județean al PMP să-și dea demisia. Eu voi continua munca în acest partid și nu voi pleca niciodată din el, îmi voi duce mandatul de consilier local până la capăt, mandat ce mi-a fost acordat de cetățenii orașului”.

tg maria vrinceanu

Maria Vrânceanu, alt ales local al PDL, s-a declarat deranjată de faptul că fostul ei şef pe linie de partid nu și-a anunțat colegii din PDL că pleacă: „E decizia dânsului și cam atât. Dar bine că există totuși partide care primesc membri din alte formațiuni politice. Totuși trebuia să aibă decența să ne anunțe și pe noi, mai ales că am avut o întâlnire ieri și nu ne-a spus nimic. Însă e bine că s-a dus la un partid de dreapta  și nu la unul de stânga. Dacă voturile vin spre dreapta, e bine, pentru că noi , cei de la PDL luptăm să îndreptăm electoratul spre dreapta. Nu trebuie să uităm că PSD este adversarul nostru politic”.

Conform listei PDL din Consiliul Local, cel care îl va înlocui pe Viorel Bălțătescu, este nimeni altul decât Mihai Stoica, cunoscut om de afaceri local, fost consilier județean PDL. Contactat telefonic acesta ne-a confirmat venirea sa în legislativul târgnemțean: „Sunt onorat să fac parte din Consiliul Local, am destulă experiență în acest sens și mă voi dedica ca și până acum proiectelor ce vin în sprijinul comunității”.

Ciprian Traian STURZU