0:00

Ştefan Vulpe, administratorul special al Companiei Municipale de Investiții Urban, societatea în insolvență a municipiului Piatra Neamț, a demisionat în urmă cu câteva zile, lăsând Urban, practic, fără conducere.

Potrivit primarului Dragoș Chitic, AGA urmează să numească un nou administrator special: ”Este decizia dumnealui. Trebuie întrebat personal. Acum reprezentanţii AGA vor decide cine va fi noul director. Eu aş fi mulţumit să fie cineva din interior, care cunoaşte societatea. Cu Piaţa Centrală nu se va întâmpla nimic, situaţia rămâne aceeaşi. Mie i-a spus că şi-a dat demisia din motive personale”, a declarat Dragoş Chitic, primar al municipiului Piatra Neamţ.

Ce uită primarul – sau, poate, nu știe – este că, într-o societate în insolvență, cum este și CMI Urban, activitatea Adunării Generale a Acţionarilor încetează de drept. Explică unul din agamanii de la Urban, PNL-istul Adrian Ciobanu: ”Activitatea AGA în cazul Urban este suspendată, conform legii, pentru că firma este în insolvenţă. Este art. 55 din legea 85/2014, legea insolvenţei. Frâiele sunt preluate de judecătorul sindic, prin administratorul special. Acum totul ţine de instanţă”.

Rămâne în expectativă conducerea CMI Urban, deși câteva nume au fost vehiculate. Evident, importanța frâielor de aici este dată, în principal, de administrarea Pieței Centrale, pe care Urban a câștigat-o, în niște condiții aberante, la licitație, dar pe care n-a preluat-o și de facto, ea fiind încă în ograda Primăriei Piatra Neamț. Amănunte aici. (E.C.)

 

Articolul precedentDin 311 înscriși, doar 37 au fost admiși în școlile de agenți
Articolul următorReamenajarea Halei Centrale din Roman
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.