Contestația subcomisarului Adrian Axinia, care a obținut o notă cu doar 12 sutimi mai mică decât contracandidatul său, a fost admisă. Însă nu a schimbat punctajul (comisarul șef Victor Vlad are tot 7,82, iar Adrian Axinia 7,70), ci a scos la iveală un viciu de procedură. Una dintre întrebările interviului era din Codul Penal, iar la bibliografie, printre multe legi, hotărâri de guvern, ordonanțe de urgență și ordine de ministru, tocmai Codul Penal nu figura. În aceste condiții, concursul va fi reluat de la zero, oferind o nouă șansă nu doar celor doi care au obținut note peste 7, ci și celorlalți care nu au trecut de pragul minim și care, acum, au timp să se pregătească.

Funcția de șef al Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase ar fi trebuit ocupată la începutul lunii iunie, însă interviul a fost amânat pentru că unul dintre membrii comisiei a fost plecat la o convocare. La interviul care a avut loc pe 14 iunie s-au prezentat 5 dintre cei 8 candidați înscriși, dar… a apărut viciul de procedură, așa că poate a treia oară va fi cu noroc.

Următorul concurs pentru șefia unui serviciu important din cadrul IPJ Neamț și anume Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, este programat pentru 22 iunie. Nu s-a înscris decât comisarul Mihai Osoianu, care lucrează la acest serviciu și deține funcția de președinte al filialei Neamț a Corpului Național al Polițiștilor. (C.M.)

Articolul precedentPROGRAM Ediția a 44-a a Festivalului Internațional „Vacanțele Muzicale la Piatra-Neamț”
Articolul următorACTUALIZARE Incendiu violent în Piatra Neamț
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.