Actualizare: Flăcările au distrus anexele din spatele casei, care aveau suprafaţa de 100 mp, dar şi acoperişul locuinţei (120 mp), care a luat foc în momentul în care a explodat butelia. Pompierii au acţionat cu 4 autospeciale de stingere. La intervenţie s-au deplasat un ofiţer şi 14 subofiţeri, dar şi o ambulanţă SMURD şi o autospecială de comandă. Cei doi soţi, proprietarii locuinţei, au reuşit să scoată câteva lucruri în curte. Cele care au rămas în casă au fost degradate din cauza apei folosite la stingere. Oricum, din toată gospodăria au rămas pereţii şi un morman de scrum în spatele casei. Focul a ajuns şi la o anexă mai îndepărtată şi a omorât 7 păsări.

Pompierii au reuşit să scoată a doua butelie din casă. După ce-au stins incendiul au stabilit că vinovat de toată nenorocirea a fost un coş de fum deteriorat.

Știre inițială: Un incendiu de proporții a izbucnit la o locuință de pe strada Dimitrie Cantemir, cartier Valea Viei, din Piatra Neamț. La scurt timp după ce oamenii au văzut un fum foarte gros ieșind din casă, a explodat o butelie, iar în acel moment a luat foc întreaga construcție.

Pompierii au venit cu două autospeciale a câte 9 tone de apă, dar șansele să mai salveze ceva sunt destul de mici.

Cel mai important pare să localizeze incendiul, astfel încât să nu se extindă și la casele din jur. Casa aparține unei familii tinere, care are două fete, cea mai mare în vârstă de 14 ani, care, ambele, erau acasă când a izbucnit incendiul, dar au reușit să iasă înainte de explozia buteliei.

O vecină a spus că l-ar fi văzut și pe tatăl fetelor prin curte, cu vreo jumătate de oră înainte, dar nu știa ce s-a întâmplat cu el.

 

Articolul precedentȘefia Serviciului Arme, poate a treia oară e cu noroc
Articolul următorGold Cup, competiţie pentru copii cu Florin Axinia şi Emilian Borulea
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.