0:00

Șefa Secției Oncologie de la Spitalul Suceava, arestată pentru mită, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiȘefa Secției Oncologie din cadrul Spitalului Județean Suceava a fost arestată preventiv pentru 30 de zile după ce a fost prinsă în flagrant de procurori pe când lua mită.

Acțiunea oamenilor legii a dus la reținerea medicului, iar pe 20 ianuarie 2023 acesta a fost privat de libertate pentru următoarele 30 de zile de către magistrații din cadrul Tribunalului Suceava. Potrivit presei locale, medicul ar fi primit în mod repetat de la pacienți sau rudele acestora sume cuprinse între 50 de lei și 50 de euro, dar ar fi acceptat și plata ”în natură”, produse cum ar fi miere de albine, cașcaval sau brânză.

După flagramt au avut loc percheziții atât la domiciliul medicului cât și la Secția de Oncologie a Spitalului Suceava. Totul a ieșit la iveală, se pare, după ce un pacient a reclamat abuzul. „A pretins și a primit diferite sume de bani, respectiv între 50 și 200 de lei, precum și 50 de euro, precum și alte bunuri, de la pacienți sau aparținătorii acestora, în legătură cu exercitarea atribuțiilor de serviciu, respectiv pentru îndeplinirea actelor medicale referitoare la tratamentul și asistența anti-cancer care trebuiau realizate gratuit”, a declarat Maria Crina Grețcan, Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava pentru stirileprotv.ro.

Aceeași sursă mai arată că între vara lui 2021 și cea a lui 2022, doctoriţa a avut un venit lunar de peste 17.500 de lei, ca medic oncolog în spital. În același interval a câștigat lunar aproape 7.500 de lei şi de la o clinică privată.

(G. S)

Sursa foto: Monitorul de Suceava

Articolul precedentMinori arestați pentru că au tâlhărit un sărman
Articolul următorBătaie ca-n filme la Târgu-Neamț, 9 persoane reținute
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.