pietricica turism

Lăcrămioara Lupu, o celebră hoaţă de buzunare care mereu scăpa de închisoare pentru că făcea câte un copil în fiecare an, a fost condamnată pentru constituire de grup infracţional organizat şi proxenetism, la 5 ani de închisoare. Ea a pus la cale o reţea care funcţiona „la vedere” în zona străzii Bistriţei din Piatra-Neamţ. Din rețea făceau parte Vlăduţ Lupu (unul din fiii Lăcrămioarei), Alisa Vitan şi Abbas Shams Addin (zis „Turcu”).

Procurorii au stabilit că grupul s-a constituit în anul 2015 şi a funcţionat până în noiembrie 2016, când a fost destructurat, având ca „obiect de activitate” exploatarea sexuală a unor tinere, majore și minore, provenite din familii sărace sau din centre de plasament. „Şefa” le cerea fetelor nu doar să încaseze tarifele „corecte” de la clienţi, ci şi să-i buzunărească, să le ia ceasurile sau alte bunuri de valoare, iar în caz că nu reuşeau, să-i atragă în locuri convenabile, pentru a fi „percheziţionaţi” de bărbaţii din reţea.

Astăzi, 29 iunie, Tribunalul Neamţ a pronunţat sentinţa. În afară de cei 5 ani de închisoare, Lăcrămioara Lupu a primit un an de pedeapsă complementară şi i s-a prelungit arestul la domiciliu (măsura luată împotriva ei pe parcursul procesului). Fiul ei a fost obligat la „măsura educativă a supravegherii pe o durată de 4 (patru) luni, cu începere de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri”.

Alisa Vitan a fost condamnată la 2 ani şi 9 luni cu suspendare, pe un termen de supraveghere de 3 ani, şi la 80 de zile de muncă neremunerată în folosul comunităţii, iar Abbas Shams Addin a primit 2 ani şi 6 luni cu suspendare. În cazul lui termenul de supraveghere este de 2 ani şi 9 luni. Instanţa a mai decis să menţină măsura controlului judiciar în privinţa ultimilor 3. La Bacău, însă, pedepsele se pot schimba.

Cristina MIRCEA