Astăzi, 29 noiembrie, în ultima zi lucrătoare din această săptămână, au avut loc şedinţe festive la sediul ISU şi IPJ Neamţ, în cinstea celor 100 de ani de la unirea tuturor românilor. În plus, în holul de la intrarea în sediul Inspectoratului Judeţean de Poliţie a fost organizat un stand de carte istorică.

Şeful Inspectoratului de Poliție Neamț, comisar şef Paul Tablan a prezentat ordinele și dispozițiile de avansare în gradul profesional următor înainte de îndeplinirea stagiului minim pentru 11 ofițeri și 11 agenți de poliție din cadrul structurilor operative ale IPJ Neamț, care s-au remarcat prin activitatea profesională depusă”, a declarat agentul şef adjunct Robert Costân, din cadrul Biroului de presă al Poliţiei Neamţ. “Activitățile pentru celebrarea zilei de 1 Decembrie au fost demarate prin organizarea de competiții sportive la care au fost invitați și colegii din cadrul celorlalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne și ale Ministerului Apărării Naționale, câștigătorii acestor competiții fiind premiați cu diplome și cupe”.

Activităţi în cinstea Zilei Naţionale şi a Centenarului vor avea loc şi sâmbătă, de 1 Decembrie, iar la defilarea din centrul oraşului IPJ Neamţ va  participa cu 54 de poliţişti şi cu 8 autospeciale de intervenţie.

La Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava” al judeţului Neamţ a avut loc o ceremonie militară. Au fost avansate înaintea expirării stagiului minim în grad cu ocazia zilei de 1 Decembrie – Ziua Naţională a României, patru cadre (Ionuţ Cristian Manole – maior, Ioan Veniamin Bulache – plutonier adjutant şef, Călin Constantin Băluţ – plutonier adjutant şi Dragoş Ştefăniţă Buţurcă – plutonier major). În timpul ceremoniei a depus jurământul militar sergentul major Ana-Roxana Chirilă, care a promovat examenul de încadrare directă în luna iunie a acestui an.