pietricica turism

Instituția condusă de Ionel Arsene va avea de rezolvat o problemă delicată, joi, 20 iunie. Curtea de Apel Bacău a dispus repunerea lui Laurențiu Cristinel Dulamă, de îndată, în funcțiile deținute anterior – consilier județean și vicepreședinte al Consiliului Județean Neamț.

Cum este greu de crezut că sentința nu a ajuns deja la secretariatul instituției, fie de la Curte, fie de la cel direct interesat, va fi interesant de văzut ce se va întâmpla joi la ședință.

Dacă Laurențiu Dulamă se va prezenta să-și revendice locul, cu sau fără proiect, ce se va întâmpla Adrian Diaconu, ales de consilierii județeni în locul său? Și ce se va întâmpla cu înlocuitorul trimis de PMP în locul lui Laurențiu Dulamă? Care va fi impactul mediatic al unui conflict în plenul ședinței, în actualul context? Rămâne de văzut și dacă Ionel Arsene va promova hotărârile – pentru că trebuie mai multe – prin care Dulamă să fie repus în funcție și înlocuitorii lui să plece acasă.

În condițiile în care nu se va ține cont de decizia instanței (există deja un precedent în privința repunerii în funcție, în cazul lui Adrian Alui Gheorghe, dar diferă situațiile concrete), foarte probabil vom asista la plângeri penale împotriva celor care se vor opune sau nu vor promova un proiect de hotărâre în acest sens. Este la fel de adevărat că nici Dulamă nu are motive să se grăbească, el primindu-și, oricum, banii până în momentul în care este repus în funcție.

În condițiile în care va fi reinstalat ca vicepreședinte și, implicit, consilier județean, mai rămâne să se decidă ce birou i se va restitui: la etajul al II-lea sau al IV-lea, unde a fost trimis în ”exil”, după ce i s-au luat atribuțiile și mașina, nu neapărat în această ordine. (V.B.)