0:00

Secretarul de la Girov vrea prerogative de primar, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Primăria de la Girov se învârte ca activitate între veșnica alegere a unui viceprimar, Sarion sau Purcel și de-acum clasicul război Olaru-Roca, pentru conducerea de facto a Primăriei. Chiar cu sprijin de partid, tabăra Sarion nu a fost în stare să emită o hotărâre de consiliu local care să reziste și s-a văzut pusă la punct chiar de către un prefect binevoitor cu liberalii. Așa că de data aceasta cu lecțiile învățate se pregătesc de un nou ”puci” pentru alegerea unui vice în locul lui Purcel. Modalitatea, evident, printr-o altă ședință de consiliu local.

Miza ședinței de pe 4 septembrie este uriață pentru cei implicați. Numirea unui viceprimar care să poată stopa anchetele privind terenurile din satul Turturești-Girov are o mare importanță pentru consilieri locali care dețin în arendă suprafețe foarte mari, precum Sarion sau Vasile Enache. Și secretarul comunei s-ar simți mai bine, în ciuda susținerii de la prefectură și Consiliul Județean, cu un vice direct interesat în mușamalizarea unor mici afaceri cu terenuri, profitabile pentru oricine, mai puțin pentru localitate.

Ordinea de zi prevede următoarele puncte: proiect de hotărâre privind revocarea hotărârii nr. 50 din 14.05. 2013; proiect de hotărâre privind revocarea din funcție a viceprimarului Purcel Ion și alegerea unui nou viceprimar (adică, realegerea lui Florinel Sarion – n.r.); proiect de hotărâre pentru revocarea HCL nr. 41 din 29.06.2013 de renunțare la serviciile consilierului juridic; proiect de hotărâre privind schimbarea, modificarea organigramei de personal și a statului de funcții; proiect de hotărâre privind desemnarea unui reprezentant al Consiliului Local în relația cu instanțele de judecată; proiect de hotărâre privind preluarea corespondenței privitoare la Consiliul Local de către secretarul comunei; proiect de hotărâre privind aprobarea acordării sporurilor de condiții vătămătoare salariațiilor primăriei; întrebări interpelări, discutarea cererii cetățenilor din Turturești, privind alimentarea cu apă a satului și adoptarea unei hotărâri de comun acord.

La simplă trecere în revistă a proiectelor de hotărâri, este clar că se dorește o izolare a primarului Vasile Olaru, prin preluarea corespondenței numai și numai de către secretara Adriana Roca. În același registru, intră și îndepărtarea juristului primăriei, Loredan Mormoe, care a mișcat și el în frontul secretarei Adriana Roca, acesta fiind angajat la sugestia primarului Vasile Olaru.

Războiul se duce cu toate armele în continuare, dovadă că există interese economice foarte mari, în special la nivelul terenurilor care pot fi transformate în viitoare cartiere ale municipiului Piatra Neamț. PSD-ul lui Arsene își mai dovedește odată neputința și nu reușește să-l revoce de-adevăratelea pe Constantin Aravecei, rămas fără sprijin politic din partea PSD.

Rămâne de văzut ce se va întâmpla pe 4 septembrie, pentru că, până atunci se mai pot schimba tabere, mai pot apărea reclamații, bătăi, sechestrări, așa cum este normal să se întâmple în zilele noastre. În aceste condiții, proiectul privind ”aprobarea acordării sporurilor de condiții vătămătoare salariațiilor primăriei”,apare ca fiind unul de maximă urgență și necesitate.

C. NEGRU

V. BĂLĂNESCU

Articolul precedentProtest contra Roșia Montană la Piatra Neamț
Articolul următorRegele neîncoronat al procesomanilor romașcani

2 COMENTARII

  1. Dupa Jafurile,furturile si tertipurile ce se pun si s-au pus la cale cu buna stiinta acoperind abuzurile fostilor politicieni,impreuna cu unele parti de justitie,Procuratura,prin persoanele care au condus comuna si judetul cum ar fi Dumitru Sandu,Olaru, Hirjoi,ce au distrus prin prisma neocomunista,prin deposedari de terenuri ,Case Mori si alte bunuri ce nu le-au apartinut vreodata,inventind actionari,ca sa se justifice,prin nepunerea in Posesie a unor bunuri confiscate illegal in perioada colectivizarilor si Nationalizarilor, si lipsa de bunavointa si dispret aratata cetatenilor,proprietari de drept,Hotariri judecatoresti ,definitive si irevocabile puneri in posesie definitive si nerespectate,si refuzate, un exemplu ar fi propietatea; Gheorghe corbu,moara,s-au cetateni din comunele invecinate ce detin terenuri ,si nepuse inca in propietate de drept …oare poate exista injosire ,jignire, denigrare m-ai mare a Poporului roman,prin taierea in carne vie ,decapitind proprii Cetateni,si anihilind o anumita clasa sociala refuzindui-se dreptul de a m-ai participa Economic la contributiile tarii. Actualmente datorita acestui effort depus de autoritati in perioada celor 23 de ani…si necontenita lupta a autoritatilor si reprezentantilor acestora de a distruge si desfiinta Natia Romana.prin Jaf, furt ,CoruptieUnitate in tainuire,etc. Aceasta este un mare avantaj si facilitate adusa ofranda unor tari care urmaresc de sute de ani,destramarea Natiei si acapararea,bogatiilor Naturale,dezastrele din primarii sunt rezultatele de acum,si cele ce vor fi m-ai grave,ce se intimpla acumla Primaria com. Girov,este o inscenare bine pusa la punct ca sa se duca totul in eroare si sa nu m-ai ai de unde cere drepturi. teatru Ciobano politic,Bolsevist ,dezbina si stapineste” si uite asa incet devenim o Palestina europeana,enclava musulmana, s-au Budiso -Catolica si nu se va m-ai numi Romania, ce altceva,fiindca vor fi adusi alti oameni,poate mult m-ai civilizati decit am crede noi ca ar putea fi sa m-ai ajunga Copii nostrii,s-au Nepotii nostrii,si ai vostrii… a-ti dorit ,asta ,asta vom avea…necinstea voastra dragi Ciobitruci,functionari de stat ,care a-ti luptat,in detrimentul altora, si in folosul binelui vostru distrugind Familii, copii,industrie ,Agricultura ,si propietate private,vorbind doar voi despre Democratie si uite asa am trecut de prima faza reusita de distrugere a Romaniei si urmeaza a doua faza,nu v-ati gindit ca a-ti luat hapul aruncat de straini??!… ca Pestele la Undita,continuati asa ,ca sa ne rugam la porti straine,pentru o simpla cetatenie.iar noi Romanii sa devenim o Ednie…Poporul Roman este judecat si criticat prin prisma Capacitatii,Onestitatii si corectitudinii cu care a-ti condus… nu o com. ci o tara…si restul bazati-va pe schizophrenia Cetateanului Turmentat…caci constiinta la voi a devenit o boala molipsitoare,cred de la Ciini ce ii tineti in legatoare…Cum sa m-ai traiasca Romania Mare…cu atita necinste si Degradare…

  2. Omule Dumitrescu invata frate, gramatica ca te faci de tot rasul !Tu spui niste chestii interesante, dsar trebuie sa te auda cineva !

Comentariile sunt închise.