Toți cei care vor să se vaccineze anti covid – fără programare – sunt așteptați în acest week-end la centrul drive-thru din Piatra-Neamț. Serurile disponibile sunt Pfizer, Moderna și Johnson&Johnson.

Condițiile meteo prognozate permit ca acest centru drive-thru să fie deschis și la sfârșitul săptămânii viitoare. DSP Neamț nu a precizat, deocamdată, dacă centrul drive-thru din parcarea Shopping City va fi funcțional în tot week-end-ul prelungit cu zilele libere de 1 Decembrie. „Centrul de vaccinare Drive-Thru din Piatra Neamț va fi deschis și în acest week end și la sfârșitul săptămânii viitoare în intervalul orar 9-19. Puteți veni cu maşina personală, cu motocicleta, cu taxi-ul sau cu mijloace de transport în comun cu capacitate maximă de patru persoane. În centrul de vaccinare drive-through veți prezinta actul de identitate sau certificatul de naștere. Puteți veni la vaccinare cu chestionarul de triaj completat. Documentul poate fi accesat de pe platforma ROVACCINARE la adresa https://vaccinare-covid.gov.ro/chestionartriaj-vaccinare-adulti/. În cazul minorilor este obligatorie acordarea consimțimântului informat de către părinți sau de către tutorele legal. Echipele de voluntari și poliția locală vor asigura accesul către zona de triaj, vaccinare şi supraveghere post vaccinare. În zona de triaj medicii verifică chestionarul completat prealabil sau asistă la completarea pe loc a acestuia și validează criteriile medicale pentru vaccinare, după care veți fi ghidați către zona de vaccinare. Vaccinarea se realizează direct în mașină”, precizează DSP Neamț.

Datele fiecărei persoane vaccinate sunt introduse în Registrul Electronic Național de Vaccinare și până trec cele 15 minute de supraveghere medicală, echipa centrului emite adeverința de vaccinare, iar medicul înscrie pe aceasta data la care se va efectua rapelul. A doua doză se poate face la oricare centru de vaccinare.

Centrul drive-thru din Piatra-Neamț a fost deschis din data de 15 mai și până acum s-au vaccinat complet 4.721 de persoane, fiind administrate 7.646 doze în total.

C.I.

Articolul precedentMihai Obreja: Rata de vaccinare contează în decizia de la școlile din localitățile cu peste 3 la mie rată de infectare
Articolul următorRata de infectare COVID-19 scade dar numărul deceselor rămâne mare