fratii in veci vor fi fratiPlatforma Unionistă Acțiunea 2012 îşi propune să înfrăţească, în această vară, peste 100.000 de români şi moldoveni.

„Basarabenii sunt frații românilor, dar, de acum încolo, există o platformă online care face exact asta: înfrățește oamenii din România și Republica Moldova. Ținta: 100.000 de înfrățiri realizate în această vară. Dacă ești din Chișinău sau din București, pe site-ul www.basarabia-acasa.ro poți să îți găsești un «frate» și chiar să călătorești, pentru a vedea celălalt mal de Prut. Ideea a venit din partea organizațiilor unioniste, care anul acesta au înfrățit primăriile și liceele între ele”, se precizează într-un comunicat de presă al Platformei Unioniste Acțiunea 2012.

Sub genericul „Vara înfrățește Țara”, fiecare persoană din România va avea oportunitatea de a vizita gratuit Republica Moldova și fiecare locuitor din Republica Moldova va putea afla tot ce își dorește despre România, chiar din teren. Startul campaniei se dă simbolic printr-un flash-mob, vineri, 8 iulie, de la ora 18:00, la Kilometrul Zero al României (București – Piața Sfântu Gheorghe), la care participa deopotrivă bucureșteni și basarabeni.

„Cel mai bun plan de vacanță este acela în care mergi să îți vezi frații pe care nu i-ai cunoscut decât din manualele de istorie, în care călătorești la mare și la munte, în care vizitezi gospodării cu oameni harnici și primitori. Azi este momentul să ne reîntregim familia și cercul de prieteni, să dăm mână cu mână peste Prut, trecându-l cu încrederea că mâine ne vom regăsi în interiorul unui stat puternic și stabil. Azi este momentul să înfrățim om cu om”, a declarat George Simion, președintele Platformei Unioniste Acțiunea 2012.

Pe parcursul ultimului an, 1.000 de primari din România și Republica Moldova au perfectat acorduri de înfrățire și 450 de licee din dreapta Prutului au stabilit parteneriate cu 450 de licee din stânga Prutului. Organizatorii estimează realizarea anul acesta a 100.000 de înfrățiri între cetățenii celor două state, materializate prin vizite reciproce. (ZCH NEWS)