reclama autocenter

UrsarescuDorinel

• declarație politică Dorinel Ursărescu

Uniunea Social Liberală a câştigat alegerile locale şi a înregistrat o victorie zdrobitoare în alegerile parlamentare. Electoratul a votat masiv USL din două motive: nu a mai suportat regimul PDL-Băsescu şi a apreciat programele propuse de USL.

Acum, la un an şi jumătate de la alegerile locale (şi la un an de la cele parlamentare), populaţia aşteaptă punerea în aplicare a proiectelor şi programelor anunţate de USL. Cetăţeanul nu are răbdare. El nu trăieşte cu proiecte şi programe scrise pe hârtie sau postate pe internet. Cetăţeanul aşteaptă punerea în aplicare a respectivelor proiecte. La nivel naţional – şi aici mă refer la Guvern şi Parlament – deja multe din cele anunţate au fost deja puse în practică prin diverse acte normative şi prin alte măsuri. Din păcate, nu este suficient. Este nevoie ca şi proiectele, şi programele cu care ne-am prezentat înainte de alegerile locale să fie puse în aplicare. Aşa cum cămaşa este mai aproape de om, tot aşa, pentru cetăţean de foarte multe ori sunt foarte importante sau chiar mai importante măsurile luate în plan local. Din păcate, nu în toate locurile din ţară aceste măsuri pot fi puse în aplicare şi acolo unde nu sunt puse în aplicare, cauza o reprezintă disfuncţionalităţile existente în interiorul USL.

Unul dintre locurile din ţară în care nu este vorba doar de disfuncţionalităţi, ci de mai mult decât atât, este şi judeţul Neamţ. Am tras până în prezent mai multe semnale de alarmă privind situaţia USL din judeţul Neamţ. Din păcate, în plan local apelurile PNL nu au fost recepţionate de către PSD, care, nu de ieri – de azi, colaborează cu PDL şi PP-DD, ignorând PNL şi chiar şi pe aliatul pe linie social-democrată, UNPR.

Sintagma ”alianţa majoritară PSD/PDL/PP-DD” din Consiliul judeţean poate fi citită deseori în presa locală şi ea nu apare în declaraţiile cuiva, ci face deja parte din limbajul curent al ziariştilor.

Îmi pun o întrebare de bun-simţ: cum se poate face în judeţul Neamţ politica USL, din moment ce PSD este aliat cu PDL? USL a obţinut în Neamţ, la alegerea Consiliului judeţean, 95.451 voturi, criticând ceea ce supăra şi pe majoritatea electoratului: politica dusă în plan local de PDL. Să fi uitat oare colegii din PSD ce şi pe cine au combătut în ultimii 4 ani? A cui politică se face acum în Consiliul Judeţean Neamţ, a USL sau a PDL? Ţinând cont că şi liderul PDL Neamţ, mult contestatul primar al capitalei de judeţ, Gheorghe Ştefan-Pinalty, se înţelege foarte bine cu PSD sau invers, mai ales, cred că există şi un răspuns la întrebarea retorică anterioară. Prin colaborarea PSD cu PDL în Neamţ, practic, se girează politica de jaf dusă de PDL în perioada 2008-2012. Şi pentru ca să fie şi mai clar: îmi poate spune orice lider naţional al PSD dacă cu Gheorghe Ştefan-Pinalty se poate face politica USL? Iar Gheorghe Ştefan-Pinalty mai înseamnă şi Elena Udrea, iar Elena Udrea înseamnă Traian Băsescu.

10 decembrie 2013

Articolul precedentJucării pentru toate gusturile în magazine
Articolul următorPacienții se învoiesc de sărbători

6 COMENTARII

  1. DOMNU URSARESCU….AI LUAT DE LA PDL DOUA FOSILE, LE-AI REEVALUAT SI IAI PUS SAFI….UNUL LA RAR SI UNUL LA DSVSA!!! SI MAI VORBESTI CA ARSENE ESTE CU PINALTY?! ESTE, DAR SI NETALE ESTI, DAR UNDER CAVER SAU UNDER CAVIAR!!!

  2. Traim intr-o tara unde politica este echivalenta cu imbuibarea si inlocuirea interesului general cu interesul individual sau de grup a celor care o practica. Am ajuns ca cetatean sa ma duc la vot numai pentru ai schimba pe cei care sunt la putere, fara a avea o alternativa de incredere. In acest mod aceiasi oameni ajung prin rotatie in functii de decizie si uita asa de 24 de ani nivelul de trai in Romania scade continuu. Suntem o tara cu populatie saraca si politicieni bogati ! Si saracia duce la depresie, la furturi si jafuri, la coruptie generalizata, la sinucideri la indobitocire. “Multumim” domnilor politicieni , indiferent de culoarea d-voastra !

  3. Daca PNL, PC si UNPR ar fi avut o atitudine corecta fata de PSD nu ar fi aparut situatia actuala de la Neamt. fara munca sutelor de activisti PSD valul national in favoarea USL nu ar fi avut efecte atat de majore incat inclusiv dl Ursarescu sa ajunga parlamentar. Dupa ce s-au vazut cu sacii in caruta penelistii si uneperistii au tras toate sforile posibile pentru a-si pune protejatii in functii de conducere in institutii deconcentrate si in societatile consiliului local si judetean, dand cu tufla pur si simplu PSDului. Stimati ziaristi, de ce nu faceti o investigatie sa vedeti cati directori PSD sunt si cati directori PNL si UNPR ? Deci nu mai mintiti poporul cu declaratii mincinoase, stimati lideri PNL si UNPR ! Nu PSD e capul rautatilor in USL Neamt ci cei ce se dau ” fecioare ingenue” incercand sa scada forta PSD in Neamt. Iar aceste incercari de manipulare , prin care se pleaca de la premiza ca nemtenii sunt prosti si usor de manipulat nu fac decat sa scoata la iveala adevarata fata a celor ce fac asemenea afirmatii. Rusinica! Rusinica !

  4. Dorinele, vezi ca au dat consilierii materialul la presa fara sa iti spuna!Ii superi pe Pinalty si pe Nuti!Ai uitat cand te intalneai cu ei la Hotel Roman sa blatuiesti alegerile?!Vezi ca Nuti are bani ,poate te ajuta sa scapi de executarile silite…

Comments are closed.