De mâine, secția Medicină Internă din cadrul Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț se închide, după ce mai multe cadre medicale sunt suspecte de infecție cu coronavirus. Pacienții cu care au fost în contact au fost confirmați pozitiv, ulterior. Închiderea secției din pavilionul vechi este temporară, secția urmând să fie dezinfectată. „Este o decizie care intră în vigoare de mâine. Secția va fi închisă câteva zile, va fi dezinfectată, sunt cadre medicale suspecte de infecție cu coronavirus, care sunt în izolare la domicilii. Spitalul va trebui să găsească soluții pentru pacienții care nu pot fi externați”, a declarat Radu Firăstrău, șeful Direcției de Sănătate Publică Neamț.

Cel puțin 6 medici, 5 asistente medicale și câteva infirmiere sunt suspecte de infecție cu coronavirus, după ce au fost în contact cu cel puțin doi pacienți, confirmați pozitiv ulterior. Personalul medical a fost testat, dar rezultatele n-au fost anunțate, încă. O parte este internată în secția de Boli Infecțioase, cu stare generală bună. Deocamdată, se închide doar secția Medicină Internă din pavilionul vechi. De astăzi, a fost închisă și Policlinica, ce va intra în dezinfecție. (C.I.)

 

1 COMENTARIU

  1. Aceasta sectie trebuia inchisa demult, cred ca nu s-au mai facut reparatii aici de pe vremea lui Ceausescu, stateau saracii oameni in picioare pe holurile insalubre pentru ca scaune/banchete nu existau, era un focar de infectie major, exista doar cat sa omoare oameni aflati in cele mai grele situatii de sanatate. Tot aici se primea spaga la greu, prin urmare, bine ca au inchis-o….

    “Noroc” cu acest virus, ca altfel nu aveam nici o sansa de a fi inchisa…

Comments are closed.