În ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Neamț s-a decis ca de luni, 26 octombrie, școlile din 4 localități care au trecut de rata de infectare de 3 la mie să fie închise. Așadar, elevii din Piatra Neamț, Bicaz, Gârcina și Girov vor învăța online timp de două săptămâni, cu posibilitatea de a se reveni la scenariul galben, dacă vor scădea cazurile de infectare cu noul coronavirus.

Conferinta de presa – Instituția Prefectului, 23.10.2020

Publicată de Stiri Din Neamț pe Vineri, 23 octombrie 2020

De asemenea, se închid, de duminică 25 octombrie, restaurantele, barurile și cafenelele, rămânând deschise doar terasele. Toate măsurile au fost dispuse pentru a evita instituirea carantinei, care s-ar impune în situația în care răspândirea virusului ar căpăta dimensiuni comunitare și ar afecta mai multe persoane din familii diferite.

Singurele instituții care rămân deschise cu permisiunea activității în interior sunt lăcașurile cult, unde este obligatorie purtarea măștii și este limitat numărul de persoane la maxim 20.

Prefectul George Lazăr a solicitat ”prudență și înțelepciune cetățenlor și agenților economici” pentru a depăși această perioadă. (C.M.)

Incidența cazurilor de coronavirus pe localități în județul Neamț o puteți citi mai jos.

incidenta 23.10.2020
Articolul precedentArestat pentru violare de domiciliu și distrugere prin incendiere
Articolul următorCampanie pentru prevenirea infracțiunilor digitale
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

1 COMENTARIU

  1. Cum naiba se închid barurile cafenelele dar lasa deschise terasele,ori lasa tot inchis sa ne protejeze ori nu mai închide,nu mi se pare corect ca sa se stea pe terase fără masca in timp ce noi ceilalti care nu stam trebuie să suportăm betiile unora ma refer in sat,

Comments are closed.