Se încheie procesul crimei de la spital, verdictul instanţei – pe 9 martie, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiProcesul crimei din Spitalul Judeţean Piatra-Neamţ , care a oripilat opinia publică, inclusiv din punct de vedere al siguranţei cadrelor medicale, se apropie de prima sentinţă. Sebastian Dumitru Patriche va afla ce pedeapsă are de executat şi ce despăgubiri are de plătit, în ziua de 9 martie, când instanţa a stabilit termen pentru pronunţare.

Anca Patriche (49 de ani) a fost ucisă în seara de 10 ianuarie 2020, în cabinetul ei de asistentă șefă din secția de chirurgie, de unde urma să se mute, pentru că tocmai câştigase, prin concurs, funcţia de director de îngrijiri. Reuşita ei profesională a fost motivul pentru care soţul, de care se despărţise în fapt de câteva luni, s-a dus la spital, să “o felicite”. Cel puţin aşa a declarat în faţa anchetatorilor, cărora le-a spus că şi-a iubit soţia şi nu a înţeles niciodată de ce ea a plecat de acasă.

Din audierea martorilor a rezultat, însă, că Dumitru Patriche nu lucrase timp de 4 ani, reușind să-şi găsească un post la o firmă de pază abia după ce soţia l-a părăsit şi s-a mutat cu chirie. În condițiile în care Anca Patriche avea funcția de asistentă șefă și era profesoară la Școala postliceală sanitară, soțul ei a început să sufere de lipsă de atenție, a devenit gelos, provoca certuri și o bătea. Din acest motiv, Anca Patriche a făcut acțiune de divorț, iar de frica răzbunării soțului ei ruga doi elevi de la școala postliceală să o însoțească la serviciu, la cumpărături și când se ducea să-și viziteze mama. Era îngrozită că soțul ei ar putea afla unde s-a mutat. Nu s-a gândit, probabil, că la serviciu este mai în nesiguranță decât acasă și tocmai în cabinetul ei va fi ucisă. Sebastian Dumitru Patriche a intrat fără nicio problemă în spital, înarmat cu un cuţit, şi şi-a înjunghiat soţia de mai mult de 10 ori. Fiul şi mama Ancăi Patriche au solicitat instanţei daune de un milion de euro.

C.M. Se încheie procesul crimei de la spital, verdictul instanţei – pe 9 martie, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Articolul precedent Cu Decodepot – primăvara prinde contur de “magie”
Articolul următorCrăcăoani: Coliziune rezolvată amiabil