0:00

Se decontează 50 de lei pentru cazarea refugiaţilor la particulari, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiAsigurarea cazării şi condiţiilor de trai pentru refugiaţii din Ucraina care tranzitează ţara noastră rămâne în atenţia guvernanţilor. La începutul lunii martie, printr-o hotărâre de guvern (nr. 315 din 5 martie), se stabilea decontarea cheltuielilor cu masa şi cazarea acestora pentru firmele de profil implicate în aceste acţiuni umanitare.

În cazul persoanelor particulare se permitea decontarea, de la bugetul de stat, prin intermediul Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă, a 20 de lei/zi/ refugiat pentru masă.

Acum, prin OUG nr. 28 din 23 martie s-a decis şi plata a 50 de lei/zi/persoană pentru cazarea acestora în cazul persoanelor fizice care găzduiesc refugiaţi.

Cei care doresc să beneficieze de decontarea acestor cheltuieli trebuie să depună cererea tip, declaraţia pe proria răspundere şi alte documente doveditoare la primăriile din localitatea de domiciliu.

Modelul cererii tip şi a declaraţiei pe propria răspundere sunt cele din anexele HG nr. 336 /2022. Detalii găsiţi aici.

Angela Croitoru

Articolul precedentCamera de Comerț și Industrie organizează Topul Firmelor Nemțene
Articolul următorDeputații PNL Mara Calista și Bogdan Huțucă au depus un proiect de lege care prevede un sistem echitabil de impozitare a pensiilor administrate privat, a celor facultative și a celor ocupaționale
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.