0:00

Cum pot beneficia de decontarea cheltuielilor cei care găzduiesc refugiați din Ucraina, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiPentru a beneficia de decontarea banilor cheltuiţi pentru hrana refugiaţilor din Ucraina, persoanele care îi găzduiesc trebuie să depună o cerere tip însoţită de documente doveditoare la primăriile din localitatea de domiciliu. Fondurile sunt alocate din bugetul Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă.

Suma solicitată spre decontare trebuie să fie egală cu produsul dintre numărul cetățenilor străini sau apatrizilor găzduiți, aflați în situații deosebite, proveniți din zona conflictului armat din Ucraina, numărul de zile de găzduire și suma de 20 lei/zi/persoană“, precizează Serviciul Comunicare al Primăriei Piatra Neamţ.

Cererea tip şi declaraţia pe propia răspundere referitoare la exactitatea informaţiilor furnizate sunt cele anexate la HG. 336 din 11 martie.

Documentele trebuie depuse în primele 3 zile lucrătoare ale fiecărei luni pentru luna precedentă. Cele două documente trebuie să fie însoţite de  copia actului de identitate al solicitantului și documente care atestă dreptul de folosință asupra locuinței în care sunt găzduite persoanele refugiate.

Persoanele care găzduiesc refugiaţi au obligația să anunțe organele de poliție competente teritorial în termen de 3 zile de la depunerea acestor documente.

Pentru cei care locuiesc în Piatra Neamţ, cererile se pot depune la sediul Direcției de Asistență Socială a municipiului Piatra-Neamț – Biroul de Registratură, din strada Ștefan cel Mare, nr. 5, de luni până joi, între orele 8:00-16:00 şi vineri, între orele 8:00-14:00.

Modelul cererii pentru decontarea cheltuielilor cu hrana pentru cetățenii străini sau apatrizii găzduiți, aflați în situații deosebite, proveniți din zona conflictului armat din Ucraina și declarația pe proprie răspundere pot fi descărcate aici.

Angela Croitoru

Articolul precedentAccident mortal la Borlești
Articolul următorPompierii au muncit 4 ore la un incendiu, după ce proprietarul a adormit cu ţigara aprinsă
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.