O primă măsură luată după prăbuşirea podului de la Luţca a fost să se circule pe ruta ocolitoare, prin Gâdinţi, atât pentru populaţia care locuieşte în acea zonă, dar şi pentru transportatorii şi cei aflaţi în tranzit prin acea porţiune rutieră.

Se caută soluţii pentru siguranţa traficului în intersecţia de la Gâdinţi, ZCH NEWS - sursa ta de informații
Imagini accident Gâdinți 2021

Ruta ocolitoare trece şi printr-o intersecţie în care au fost foarte multe accidente rutiere în ultimii ani. Pentru a preveni astfel de pericole pe viitor prefectul de Neamţ a cerut semaforizarea acesteia.

 

Se caută soluţii pentru siguranţa traficului în intersecţia de la Gâdinţi, ZCH NEWS - sursa ta de informații„În şedinţa de astăzi (14 iunie n.r.) a CJSU, urmare a faptului că mulţi cetăţeni vor folosi ruta ocolitoare prin Gâdinţi şi acolo există o problemă la acea intersecţie unde au fost semnalate multe incidente rutiere, le-am solicitat celor de la Drumuri Naţionale să ia în calcul montarea în regim de urgenţă a semafoarelor în acea intersecţie, ca să evităm eventualele accidente”, a precizat prefectul Adrian Niţă.

Se caută soluţii pentru siguranţa traficului în intersecţia de la Gâdinţi, ZCH NEWS - sursa ta de informații
Intersecție Girov

Potrivit CNAIR Iaşi există discuţii referitoare la o eventuală mutare a semafoarelor din intersecţia morţii de la Girov şi montarea acestora la Gâdinţi, urmând ca la Girov să fie realizat un sens giratoriu. Oricum, toate aceste lucrări necesită timp şi nu se pune problema, judecând cu realism situaţia, ca acestea să fie realizate în regim de urgenţă.

Cât de mult va funcţiona această soluţie pe viitor şi cât vor fi evitate riscurile de accidente în ambele intersecţii se va vedea …

Angela Croitoru

Articolul precedentFată de 15 ani plecată în crucea nopții de acasă. Poliția cere sprijin oricui a văzut-o
Articolul următorComunicat de presă PNL: „Prefectul PSD Adrian Niță trebuie să demisioneze!”
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.