* astăzi se deschid ofertele primite
* evaluarea acestora va avea loc în cadrul mai multor ședințe
pe 29 septembrie, se face recepția rețelelor de apă și canalizare la stația de la Cordun
Momentul când gunoaiele din tot județul se vor reuni la Girov, iar depozitul de deșeuri de aici va deveni funcțional, în loc să înghită bani pentru pază și conservare, se apropie. Oficialii Consiliului Județean anunță că s-a intrat în etapa găsirii celui care va opera depozitul de deșeuri și activitatea de la Girov. E vorba de acea societate (sau asociere) care va reuși să îndeplinească toate condițiile impuse prin caietul de sarcini, acel caiet pe care s-au încordat consilierii locali vreme de jumătate de an până să-l aprobe.
”24 septembrie este data limită pentru depunerea ofertelor pentru activitatea de operator pentru depozitul de deşeuri de la Girov. În cursul acestei zile, comisia de evaluare va deschide ofertele şi, ulterior, va întocmi un proces-verbal de deschidere”, anunță CJ Neamț.
Câștigătorul nu va fi desemnat tot astăzi. Odată deschise toate ofertele primite, urmează mai multe ședințe de evaluare a acestora. Câștigătorul va fi anunțat la o dată care depinde de foarte mulți factori, inclusiv de eventualele clarificări care vor fi solicitate ofertanților. Rigoarea este dată nu neapărat de complexitatea și valoarea proiectului (42.140.956 euro), cât de interesul arătat din toate părțile asupra acestei activități. De aici și disputele până la limita injuriilor care au avut loc în ședințele de plen la Consiliul Județean. De aceea a și durat atât de mult aprobarea caietului de sarcini pentru licitația care să desemneze operatorul depozitului de deșeuri, caiet care a fost aprobat abia prin luna mai a acestui an.
Conex gropii de gunoi ce ocupă 27 de hectare la Girov, Consiliul Județean anunță că pe 29 septembrie va avea loc ”recepţia la terminarea lucrărilor pentru contractul «Proiectare şi execuţie racorduri la reţelele existente de alimentare cu apă şi de canalizare pentru Staţia de sortare şi transfer deşeuri Cordun»”, recepție la care vor participa cei din comisia de recepție stabilită acum o săptămână, plus proiectantul principal, antreprenorul şi reprezentanţi ai Companiei Apa Serv.
„Sistem de Management Integrat al Deşeurilor în Judeţul Neamţ” este un proiect început în februarie 2011, cu perioadă de implementare de 44 de luni, ale cărui obiective prioritare au în vedere colectarea gunoaielor pe cât posibil selectivă, atât în rural, cât și în urban, din toate localitățile județului, precum și închiderea gropilor de gunoi neconforme de la Bicaz, Roman și Târgu Neamţ, în paralel cu construirea staţiilor de transfer (la Cordun, Târgu Neamţ şi Taşca) și a depozitului de la Girov. (D. OSTAHIE)