În această după-amiază, 8 mai, încă erau așteptate rezultate la sutele de probe recoltate după izbucnirea focarului COVID de la Păstrăveni. Probele au fost trimise laboratorului din București de Direcția de Sănătate Publică Neamț și de ieri până acum au mai venit doar câteva rezultate. „Am mai primit niște rezultate, mai așteptăm peste 100 de teste pentru Păstrăveni”, a declarat Radu Firăstrău, șeful DSP Neamț. De cât de repede sunt transmise rezultatele de la București depinde gestionarea focarului în care sunt prinși tinerii cu grave probleme de sănătate din centrul de la Păstrăveni: „Beneficiarii care sunt pozitivi, până acum, sunt asimptomatici, colaborăm cu medici infecționiști”, a mai precizat Radu Firăstrău. În focarul de la Păstrăveni erau confirmați pozitivi 16 tineri rezidenți și 28 de angajați. Un al doilea focar a izbucnit și la Centrul de recuperare pentru copilul cu dizabilități Piatra-Neamț, din subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Neamț. La fostul centru Sancta Maria  fuseseră confirmați COVID 11 copii și 6 angajați.

Din cei aproximativ 950 de beneficiari din toate centrele de copii și adulți cu probleme grave de sănătate, fuseseră testați până ieri 120, iar din cei circa 900 de salariați, fuseseră testați 487.

DSP Neamț a mai testat, în perioada 22-23 aprilie, personalul din trei centre pentru adulți de la Roman, Târgu Neamț și Oșlobeni. Rezultatele au fost, atunci, negative pentru personalul care urma să intre în tura a doua de izolare la locul de muncă, potrivit DGASPC Neamț.

(C.I.)

Articolul precedentFOTO: Explozie și incendiu la o fabrică din Pîngărați. 10 tone rumeguș făcute scrum
Articolul următorOficial: Mediile din liceu ar putea conta pentru admiterea la facultate