0:00

Se aşteaptă o explozie a şomajului în Neamţ, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiDin ianuarie anul viitor, salariul minim garantat în plată va creşte de la 2.550 de lei cât este acum, la 3.000 de lei, din care 200 de lei sunt scutiţi de impozit şi contribuţii de asigurări. În acest context, directorul executiv al Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă (AJOFM) Neamţ, Rodica Titela Popescu, se aşteaptă la o explozie a şomajului în judeţ:

„Foarte multe firme au venit în ultimul timp să se intereseze ce documente sunt necesare pentru a-şi trimite salariaţii în şomaj. Asta în condiţiile în care salariul minim pe economie va creşte la 3.000 de lei şi ei nu-şi permit acest lucru. Astfel încât, din ianuarie anul viitor s-ar putea să avem o creştere semnificativă a şomajului în judeţul Neamţ”, a precizat Titela Popescu.

Rata şomajului în judeţul Neamţ era la finele lunii trecute de 4,07%, potrivit aceleaşi surse. La nivel naţional, pe 5 decembrie, Institutul Naţional de Statistică raporta o rată a şomajului de 5,5% pentru luna octombrie.

La sfârşitul lunii noiembrie, în evidenţele AJOFM se aflau 1.211 şomeri în plată şi 4.912 şomeri care nu mai beneficiază de indemnizaţie, cei mai mulţi dintre ei, potrivit raportului de activitate, în următoarele zone: Târgu-Neamţ, 2,84%, Poiana Teiului – 2,57% şi Bicaz -2,28%.

Referindu-se la măsurile luate pentru ocuparea forţei de muncă în judeţ, directorul executiv al AJOFM a spus că anul acesta au fost încadrate în muncă 7.960 de persoane, 3.092 dintre aceştia din categoria de vârstă de peste 45 de ani, una dintre categoriile vulnerabile. De asemenea, ca urmare a măsurii de subvenţionare a locului de muncă au fost angajaţi 629 de nemţeni cu vârsta de 45 de ani şi peste.

Angela Croitoru

Articolul precedentFestivalul “Micul Picasso“, la Biblioteca Neamț
Articolul următorFOTO. Activitate culturală în cinstea profesorilor pensionari de la Școala Bălțătești
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

1 COMENTARIU

Comentariile sunt închise.