Consiliul Judeţean a început lucrările de asfaltare ca să rezolve gropile din Tazlău. Comuna Tazlău este prima din judeţ care beneficiază de refacerea stratului de asfalt cu bani proveniţi din economiile de la deszăpezire din sezonul rece trecut. Consiliul Judeţean Neamţ a dispus ca, în aceste zile, să se efectueze lucrări de reparaţii pe un tronson cu o lungime de un kilometru pe DJ 156C Tazlău – Casa de Copii, iar în perioada imediat următoare se vor face aceleaşi lucrări în comunele Timişeşti şi Tămăşeni , plus încă un segment de drum, tot în Tazlău, cel pe care se face legătura între judeţele Neamţ şi Bacău.

Drum în suferinţă
Drum în suferinţă

Pe 3 noiembrie, s-a realizat procedura de achiziţie pentru refacerea unor sectoare de drum judeţean, prin aşternerea unui strat de covor asfaltic cu o grosime de cinci centimetri. După încheierea formalităţilor, specialiştii din Consiliul Judeţean au inventariat sectoarele de drum care au strictă nevoie de refacerea stratului de uzură, prin aşternere de covor asfaltic. Astfel, într-o ordine a priorităţilor şi importanţei, s-a stabilit ca, în prima fază, să se execute un kilometru de covor asfaltic pe DJ 156C Tazlău – Casa de Copii, iar lucrarea este în curs de execuţie. Până astăzi, 13 noiembrie, s-a turnat covorul asfaltic şi urmează a se executa restul fazelor: marcaje rutiere şi completarea acostamentului cu balast”, a declarat Constantin Iacoban, preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ.

Gropi de toată frumuseţea
Gropi de toată frumuseţea

Intervenţia pe tronsonul de un kilometru pe DJ 156C – Casa de Copii nu este singura din comuna Tazlău. În perioada următoare, se va executa o lucrare şi pe DJ 156A, pe o lungime de circa doi kilometri. Covorul asfaltic se va turna pe traseul de la intrarea în judeţul Neamţ dinspre Bacău şi până în zona intersecţiei cu DJ 156C, care duce către centrul comunei. „Valoarea acestei prime lucrări, realizate deja, este de circa 200.000 de lei. Urmează să punem la punct legătura dintre judeţe şi apoi se vor repara sectoare de drum din comunele Timişeşti şi Tămăşeni. Fondurile provin din economiile care s-au făcut în sezonul rece trecut, la activitatea de deszăpezire”, a mai declarat preşedintele Constantin Iacoban.

Cele patru trasee pe care se va lucra în această toamnă înseamnă o suprafaţă totală acoperită cu asfalt de circa 24.000 de metri pătraţi. Valoarea integrală a lucrărilor este de 836.000 de lei, suma care a fost economisită la deszăpezire.

(ZCH News)

Articolul precedentJaful asupra maşinii Poştei – nu e nimeni vinovat
Articolul următorCentrul de zi „Samariteanul” – Continuitate în ajutorarea semenilor
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.