Biserica Penticostală Elim Piatra Neamţ a deschis vineri, 13 noiembrie, cel de-al doilea centru de zi, continuând tradiţia proiectelor menite pentru ajutorarea semenilor. “Samariteanul” este un centru social destinat cu precădere copiilor, iar, odată inaugurat, va oferi o masă caldă pentru 65 de copii, de diferite vârste.

Prin deschiderea centrului de zi «Samariteanul», continuăm tradiţia, iar aici vor putea lua masa 65 de copii, în special de la Şcoala nr. 9, dar nu numai. Considerăm că implicarea bisericii în proiecte sociale este o chemare din partea lui Dumnezeu. Am început această activitate în urmă cu 20 de ani, iar prin consecvenţă, dăruire şi implicare, am reuşit să realizăm centrul «Elim». Acum suntem la final de proiect cu centrul «Samariteanul». Cel mai important rol al bisericii rămâne formarea caracterelor, a omului în adevăratul sens al cuvântului, prin promovarea valorilor creştine. Şi, în continuare, vom avea noi proiecte, care să vină în ajutorul celor aflaţi în dificultate”, a declarat pastorul Liviu Axinte, cel care nu numai că e sufletul comunităţii penticostale din Neamţ şi Moldova, dar coordonează întreg departamentul de dezvoltare a infrastructurii şi asistenţă socială al Cultului Creştin Penticostal.

Biserica Penticostală Elim Piatra Neamţ a derulat proiectul în parteneriat cu Ministerul Muncii şi cu Ministerul Cultelor, iar centrul de zi a fost o investiţie de 1,5 milioane de lei. Inaugurarea s-a petrecut în prezenţa pastorului Liviu Axinte, invitaţi fiind preşedintele CJ Neamţ, parlamentari, reprezentanţi ai guvernului, dar şi preşedintele Cultului Creştin Penticostal, pastorul Moise Ardelean.

“Samariteanul” vine, aşadar, să completeze misiunea bisericii penticostale, la doi ani de la inaugurarea primului centru social, Elim, investiţie care, la vremea aceea, s-a ridicat la peste 3,5 milioane de lei (din care mare parte a reprezentat contribuţie europeană) şi prin care se asigură copiilor şi bătrânilor, familiilor cu probleme, sprijinul necesar, însemnând nu doar hrană caldă la prânz, ci şi servicii de consiliere şi îndrumare.

(ZCH News)

 

Articolul precedentSe asfaltează la Tazlău!
Articolul următorHCM ROMAN – FRAM REYKJAVIK (14.11; 13:00) Unde poţi vedea meciul!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.