padure taiata 03

La acţiunea „Scutul pădurii”, care s-a desfăşurat la nivel naţional, în perioada 15 noiembrie-24 decembrie 2014, au participat 240 de poliţişti şi 50 de ingineri silvici din judeţul Neamţ. Echipele de control au instituit 46 de filtre pe drumurile publice şi pe cele forestiere, dar au acţionat şi în zonele împădurite, precum şi în pieţe, târguri şi oboare.

În total au fost confiscaţi 550 de brăduţi nemarcaţi şi 209 mc material lemnos.

„În urma acţiunilor pentru combaterea activităţilor ilegale din acest domeniu, poliţiştii au constatat 30 de infracţiuni, dintre care 17 prevăzute de Codul Silvic şi au aplicat 474 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 138.382 de lei”, a precizat subinspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Neamţ. „Ca măsură complementară, poliţiştii au confiscat material lemnos, în valoare de 74.783 de lei și pomi de Crăciun, tăiaţi ilegal din fondul forestier naţional, în valoare de 25.900 de lei”.

Sub coordonarea Direcţiei de Ordine Publică din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, la nivel naţional s-au organizat 5.579 de acţiuni pentru prevenirea şi combaterea delictelor silvice săvârşite în perioada sărbătorilor de iarnă. Printre exemplele făcute publice de IGPR se numără şi unul care are drept protagonist un nemţean: „La data de 13 decembrie, poliţişti din cadrul IPJ Vaslui au depistat un bărbat din judeţul Neamţ, care comercializa, în zona unei pieţe din municipiul Vaslui, 405 brazi şi 50 de crengi de brad fără a avea autorizaţiile necesare în acest sens.Cel în cauză a fost sancţionat contravenţional de poliţişti, iar brazii au fost confiscaţi”.

Articolul precedentGRINŢIEŞ: „CÂNTEC ŞI COLINDĂ PE PLAIUL HAIDUCILOR”
Articolul următorTEATRUL TINERETULUI: Program spectacole 05.01- 01.02 2015
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

1 COMENTARIU

Comments are closed.