Ieri, 2 noiembrie, după amiază, două incendii provocate de scurtcircuite electrice au avut loc în județul Neamț, la diferență de mai puțin de două ore.

Primul dintre acestea a avut loc la casele a doi vecini din satul Goșmani, comuna Români.

Pompierii de la Roman cu două autospeciale de stingere și voluntarii SVSU Buhuși și Români cu o autospecială de stingere au intervenit la fața locului.

Incendiul se manifesta generalizat la acoperișul unei case bătrânești și la cel al unei case cu etaj din vecinătate, existând riscul propagării la întreaga clădire.

Au ars acoperișul casei bătrânești pe o suprafață de aproximativ 30 mp și bunurile materiale aflate în pod (haine și cărți) și 70 mp din acoperișul casei cu etaj.

În jurul orei 14,46, un alt incendiu a izbucnit la o bucătărie de vară din Cuci, comuna Bozieni.

Voluntarii din localitate și cei de la SVSU Oniceni cu o autospecială de stingere și pompierii Punctului de lucru Poienari cu o autospecială de stingere au intervenit la fața locului. Flăcările cuprinseseră acoperișul și un perete exterior al bucătăriei corp comun cu casa de locuit, cu mansardă.

Voluntarii au reușit localizarea incendiului până la sosirea pompierilor militari.

Au ars acoperișul anexei pe o suprafață de 30 mp, izolația exterioară a unui perete pe o suprafață de aproximativ 10 mp și 8 metri dintr-un gard de lemn.

Din fericire, în niciunul dintre aceste incendii nu au fost victime.

Angela Croitoru

Foto: ISU Neamț

Articolul precedentTârgu Neamţ: Casă de vânzare în apropierea Cetăţii Neamţului
Articolul următorCeasuri pentru bărbați: cum îți alegi modelul perfect
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.