reclama autocenter

Scriitorul nemţean Emil Nicolae îşi lansează, joi, 9 noiembrie, volumul „Suflet prădător” la Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu” din Iaşi.

Evenimentul are loc cu începere de la ora 17:00, în sala „Bogdan Petriceicu Haşdeu” a instituţiei ieşene de cultură. Lansarea de carte este organizată sub titulatura „Clubul Junimea-Scriptor de promovare a culturii, cărţilor, dialogului” de către editura „Junimea”, revista „Scriptor” şi societatea „Junimea `90”.

Vor prezenta scriitorii Ioan Holban şi Constantin Parascan, amfitrion fiind Lucian Vasiliu, directorul editurii „Junimea” Iaşi.

Emil Nicolae este născut în primăvara anului 1947, la Bacău, dar a locuit şi creat la Piatra Neamţ. A debutat în 1970 într-o antologie a editurii „Junimea” Iaşi – „Cerul în apă”. Între 1976 şi 2017 a publicat aproape 20 de volume (versuri, eseuri, albume monografice şi documentare) din care amintim „Omul de hârtie” (1999) sau „Paranoima” (2005), ambele premiate de Uniunea Scriitorilor din România, filiala Iaşi. De asemenea, nu trebuie omise albumele documentare „Victor Brauner, la izvoarele operei” şi „Aurel Băeșu. Album documentar”.

Emil Nicolae a primit Ordinul Meritul Cultural în grad de cavaler (2004) şi Premiul de excelență al Uniunii Scriitorilor din România, filiala Iași (2012). (M. CONSTANTINESCU)

Articolul precedentGeorgiana Codinca, experta ta in arta machiajului
Articolul următorPacienții ar putea face contract direct cu CAS
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.