elevi-zapada

Viscolul care s-a abătut peste judetul Vaslui a prelungit vacanta elevilor. Astfel, din cauza zăpezii dar si a vântului foarte puternic, mai multe scoli, licee si grădinite si-au trimis elevii acasă, suspendând cursurile de după-amiază. Unitătile de învătământ care au decis să suspende orele sunt:

– Scoala din comuna Stefan cel Mare, schimbul doi

– Liceul “Ion Mincu”, cursurile de după-amiază

– Grădinita  din comuna Stefan cel Mare

“Liceul “Ion Mincu” are aproximativ 560 de elevi navetisti. Am decis să suspendăm cursurile de după-amiază, dar si pe cele de marti, pentru că, din ce am văzut, vremea se va înrăutăti” a declarat Ovidiu Lisievici, directorul Liceului “Ion Mincu” Vaslui. La Liceul “Cuza Vodă” Husi, Scoala din Rosiesti, Scoala din Costesti si Liceul din Codăesti orele au fost suspendate pentru navetisti.

Suceava: Două școli închise

Două şcoli din comuna Muşeniţa au fost închise de marţi dimineaţa din cauza ninsorilor abundente şi a viscolului. Este vorba despre şcolile din satele Baineţ şi Văşcăuţi, la care marţi dimineaţa au reuşit să ajungă doar câţiva copii, iar din cauza condiţiilor meteo nefavorabile s-a luat decizia închiderii lor în cursul zilei de astăzi. Prefectul judeţului Suceava, Florin Sinescu, a declarat că la şcoala cu clasele I-VIII din satul Baineţ sunt cinci clase, cu 74 de elevi, precum şi o grupă de grădiniţă, cu 16 copii. De asemenea, la şcoala cu clasele I-IV din Văşcăuţi sunt două clase cu 29 de elevi şi o grupă de grădiniţă cu 15 copii. Prefectul a spus că din cauza viscolului se circulă în condiţii dificile pe drumul judeţean 291 A din Muşeniţa, însă utilajele de deszăpezire intervin în permanenţă. Pe de altă parte, Sinescu a precizat că tot în comuna Muşeniţa a existat un caz în care utilajele de deszăpezire au acţionat în faţa unei maşini care transportă persoane dializate, astfe încât aceasta să ajungă la o persoană care avea nevoie de tratament.

Surse: Vremea Nouă Vaslui și Suceava News