Mai sunt câteva săptămâni până la începerea noului an școlar și la nivelul conducerii școlilor se încearcă rezolvarea problemelor care ar putea crea greutăți în desfășurarea normală a activității. Cea mai mare școală din Piatra-Neamț se confruntă cu două mari probleme care, din păcate, nu își au rezolvarea la nivelul conducerii unității de învățământ. Prima dintre ele o reprezintă lipsa unei săli de sport, în acest moment orele se fac pe terenul școlii și într-un spațiu impropriu amenajat într-o fostă sală de clasă.

Trebuie luat în calcul faptul că se întâmplă ca 2, 3 și chiar 4 clase de elevi să aibă concomitent ora de educație fizică.

O altă problemă a școlii o reprezintă deficitul de spațiu și pentru a se evita experiența anului trecut, când activitatea se defășura pe două schimburi, directoarea școlii, prof. Stela-Luminița Andrei a propus Primăriei o soluție: un număr de 5 clase, cele de la pregătitoare, să-și desfășoare activitatea în alte unități școlare care dispun de spații nefolosite. Primăria a preluat propunerea și a solicitat tuturor școlilor să prezinte șituația spațiilor care ar putea fi folosite în acest scop iar după, „în funcție de răspunsurile primite, vom alege cea mai bună soluție, astfel încât copiii care vor beneficia de acele spații să fie cât mai aproape de domiciliu, pentru ca transportul până la unitatea de învățământ să nu reprezinte o problemă”. Soluția întrevăzută de directoarea școlii ar fi la Colegiul Tehnic „Gheorghe Cartianu”, dar rămâne de văzut ce se va întâmpla după centralizarea datelor de la primărie.

Cum deschiderea anului școlar va fi pe 13 septembrie, adică peste 3 săptămâni, să sperăm că responsabilii din Primăria Piatra Neamț vor fi în măsură să rezolve o problemă care afectează un număr mare de persoane.

Andreea Bogza

Articolul precedentA furat o autoutilitară radiată şi-a condus-o fără permis
Articolul următorSalubritas S.A. vrea să achiziționeze două Nilfisk-uri
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.